Bondevik, Kjell Magne

Annonse


E-poststorm mot Bondevik

Bondevik, Kjell MagneStatens forvaltningstjeneste har lagt inn filter for å hindre at man mottar flere brev fra en av de mest aggressive avsenderne.

Kampanje
Det var tirsdag kampanjen mot studielånsrenten starter, etter ide fra 12 enkeltstudenter. De ville protestere mot at renten øker til 9 prosent fra sommeren. I følge Aftenposten Aften har det deretter spredd seg som ild i tørt gress. “Å møte opp foran Stortinget med plakater er tydeligvis blitt gammeldags”, sier avisen.

171 000 brev
Resultatet har vært mer enn 171 000 innsendte e-brev til de 22 mottakerne. Mange har sendt sine meldinger til en sentral adresse, som så har videresendt posten til politikerne.

Nå har Statens forvaltningstjeneste sørget for at brev fra denne adressen ikke lenger får sendt noen brev til de aktuelle adressene. I tillegg til regjeringen dreier det seg om de politiske partiene på Stortinget. Unntaket er Venstre, som har svart på henvendelsen og dermed er blitt strøket fra listen.

Filter
– Som enhver etat eller organisasjon med e-post, har også regjeringskvartalet muligheten til å legge inn et filter mot en avsender. Det skjedde i fredag fordi 900 – 1000 identiske e-postmeldinger til statsministeren gjorde at hele departementenes e-postsystem holdt på å gå i stå, sier informasjonssjef Øyvind Østang ved Statsministerens kontor.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse