Annonse


PalmPilot forbedres kraftig

3Com regner ikke med at den nye Palm VII vil være tilgjengelig før om et år, blant annet fordi selskapet ønsker å gjennomføre omfattende, praktiske tester før den slippes.

Dobbelt så dyr
De antyder at den vil koste rundt 800 dollars (omlag 6000 kroner), noe som gjør den dobbelt så dyr som dagens modeller – og som antakelig plasserer den nær grensen av det markedet er villig til å betale for et slikt hjelpemiddel. 3Com sikter seg åpenbart inn på den profesjonelle del av markedet.

Selskapet arbeider med versjoner for Europa og Asia, men ville på lanseringen ikke si noe om når maskinen blir tilgjengelig for markeder utenfor US.

Annonse
260 amerikanske byer
Internett på den nye Palm VII vil bli basert på proprietære løsninger og samarbeid med Internett-leverandører. I første omgang har 3Com alliert seg med den amerikanske teleoperatøren BellSouth. De skal tilby en Internett-tjeneste for Palm VII i 260 amerikanske byer til en abonnementspris fra 10 dollar i måneden og oppover. Foreløpig er ingen europeiske leverandører på listen.

Maskinen kommer ikke med en vanlig nettleser, men med spesialapplikasjoner, kalt «query applications» for et tyvetalls innholdsleverandører. Blant annet skal man få sportsnyheter, aksjenoteringer, værmelding og annen informasjon.

3Com kaller denne formen for Internett-tilgang for «Web clipping», siden man kun formidler den nødvendige minimumsinformasjonen fra en Web-side.

Ikke så raskt
Det vil nok være nødvendig å redusere informasjonstransporten til et minimum. Palm VII har nemlig en modemhastighet på bare 8 kbit/s i sin første, amerikanske versjon.

Derfor skal også den elektroniske postløsningen, kalt iMessaging, settes opp på en måte som gjør at mottakeren i første omgang bare får 500 tegn av hver melding. Deretter kan han eller hun velge om resten av meldingen skal hentes ned.

Andre modeller
Palm VII vil komme med infrarød forbindelse til andre Palm-enheter og PC-er, med en rekke mindre applikasjoner. Videre vil den ha 2 MB RAM og med en batterilevetid på flere uker. Levetiden er allikevel mindre enn dagens Palm III-system. Det kommer ikke til å bli mulig å oppgradere dagens Palm III til Palm VII.

Når det gjelder spranget i betegnelse, fra III til VII, så skyldes det at selskapet ønsker å ha plass til andre mulige modeller i perioden frem til Palm VII blir tilgjengelig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse