Annonse


MP3-spiller i ny rettssak

Rio PMP 300, fra Diamond Multimedia, er MP3-spilleren som gjør musikk innkjøpt eller kopiert via Internett uavhengig av datamaskinen. Brukeren kan laste ned musikkfiler i MP3 formatet – som gjør at filene tar opp ti ganger mindre plass på harddisken – og overføre disse til Rio.

Rio – en trussel
Den mektige amerikanske musikkindustrien så naturligvis en trussel i et slikt produkt. Bransjeorganisasjonen the Recording Industry Association of America (RIAA), gikk til sak for å få Rio forbudt. De hevdet spilleren ville undergrave musikkindustriens eksistens fordi spilleren ville føre til piratkopiering av musikk mulig i stor skala. RIAA tapte saken.

Som om det ikke var nok går Diamond nå til erstatningssøksmål mot dem. Diamond bygger saken sin på at RIAA systematisk forsøkte å sverte organisasjonen og produktet, og å tvinge store plateselskaper og utstyrsfabrikanter til å unngå MP3-formatet.

Annonse
Unfair play
Dette hevder Diamond er ”unfair” konkurranse og et forsøk på monopolisering av markedet. RIAAs handlemåte har skadet Diamonds rykte og ødelagt deres muligheter til å skape seg profitt i et nytt marked.

En talsmann for RIAA holdt saken innenfor såpeoperaens dramaturgi da han hevdet at Diamonds søksmål ikke var noe annet enn et forsøk på å skaffe seg selv og Rio publisitet slik at de fikk maksimum utbytte av julesalget.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse