Hacker

Annonse


Sabotasje mot Norgesnett

HackerWeb-tjeneren til Norgesnett var utsatt for sabotasje samme dag som selskapet slo seg konkurs. Etter det ITavisen erfarer var tjenesten, som dekker om lag 400 kunder, nede i hele seks timer. Gjerningsmannen/mennene er foreløpig ukjent.

Ble “hacket”
Denne web-tjeneren er rent fysisk plassert hos Telia Norge AS. Informasjonsdirektør Hanne Dirdal i Telia bekrefter ovenfor ITavisen at tjenesten nede.

– Vi vet at det har foregått “hacking”. Telia er imidlertid bare vert for denne maskinen og svarer ikke for sikkerheten ved denne tjenesten. Men vi jobber sammen med bobestyrer for Norgesnett for at kundene deres ikke skal bli berørte, sier Dirdal.

I følge en melding på websiden til Norgesnett håndterer Initio IT-løsninger AS drift av denne tjeneren (josva.norgesnett.no) og begrenset brukerstøtte per e-post for boets regning overfor kundene inntil videre – og i inntil fire uker.

Annonse


Ble overbelastet
Og videre følge samme web-side :

“Tjenestene (web og mail) var utilgjengelige fredag ettermiddag og kveld grunnet et såkalt “Denial of Service”-angrep. Et DoS-angrep består i å sende mye trafikk mot en maskin med den hensikt å gjøre tjenestene som kjører på maskinen utilgjengelige.

Detaljer: Angrepet var et såkalt “smurf”-angrep, der ICMP Echo Request-pakker med forfalsket avsenderadresse sendes til broadcast-adresser forskjellige steder i verden. Returpakkene (ICMP Echo Reply) går da til maskinene med adressen som ble satt som avsender, og dette resulterer i at nettet blir overbelastet nær denne maskinen og maskinen dermed blir utilgjengelig.”

Denne teksten er hentet fra www.norgesnett.no