Annonse


PC-telefon til jul?

Nå er det bare i underkant av 20.000 Nextel-kunder, av mer enn 240.000 totalt, som har valgt den dyreste abonnementstypen.

Verdens første
Disse kan allerede før jul ta i bruk tjenesten som selskapet sier er verdens første, landsdekkende telefoniløsning basert på den internasjonale H.323 standarden.

– Vi har alltid gjort det slik at vi først legger inn ny teknologi i totalabonnementet, blant annet for at vi selv skal kunne teste ut hvordan det fungerer for større brukergrupper, og så utvider vi kundegrunnlaget etterhvert, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel til ITavisen. – Men det ligger i våre planer at vi skrittvis ønsker å gå bredt ut.

Annonse


Interfon PC
Brukerne må registrere seg som Interfon PC-kunder for å få tilgang til tjenesten, som kommer til å bli merkbart billigere enn de vanlige prisene fra Telenor. Størst blir forskjellen på telefoni utenlands, selv om Nextel ikke er villige til å gå ut med prisene onsdag formiddag.

Interfon PC kommer imidlertid til å bli en del av selskapets Interfon-produkter. Disse produktene blir levert i samarbeid med den amerikanske tjenesteleverandøren Delta Three, som leverer IP-telefoni over store deler av verden.

Man kan derfor regne med at prisene vil ligge inntil 73 prosent under dagens rimeligste takster, med det største avslaget til fjerntliggende land. Til land i Europa er besparelsen på Nextels kortbaserte Interfon-løsing på omlag 10 prosent.

Eget 850-nummer
Med Interfon PC kan brukeren ringe fra sin egen PC til en vanlig telefon og omvendt – eller fra PC til PC, når han eller hun er tilknyttet Internett.

Etter at å ha registrert seg, får brukeren tildelt et 850-telefonnummer som følger med dit han eller hun har Internett-tilgang. Man kan dermed nåes bare man er koblet på Internett, slik at det er mulig å bli oppringt både hjemme eller på et hotellrom i USA.