Bill Gates NYeste

Annonse


Microsoft jubler

Bill Gates NYeste

Etter betydelig korreksjon på de fleste børsene i Asia, Europa og Amerika mandag, har trenden snudd. Når børsen nå stiger igjen søker investorene høyteknologiske selskaper.

Skjær i sjøen
Microsoft som i år ble verdens største selskap etter å ha passert General Electric i børsverdi, har siden toppnoteringen i juli på 110 amerikanske dollar møtt motgang på flere fronter.

Generell børskorreksjon i tillegg til at justisdepartementet trekker selskapet inn for retten for å bryte opp Microsofts ”monopol” på operativsystem og nettleser, fikk flere investorer til å skjelve.

Annonse


Skjult velsignelse
Netscape har lenge drevet en lobbyvirksomhet mot myndighetene for å få stoppet Microsoft dominans i markedet, og rettssaken kom sannsynligvis som en følge av dette.

Nå viser det seg at rettssaken kan bli en skjult velsignelse for Microsoft takket være ”hjelp” fra konkurrentene. Etter at AOL offentliggjorde oppkjøp av Netscape, mener mange at rettssaken mot Microsoft ligner en våt kinaputt.

Aksjemarkedet svarte i går med å sende Microsoft-aksjen opp 6 prosent til ny toppnotering – 130 dollar. Dette tilsvarer 323 milliarder dollar i børsverdi – eller 2.4 billioner norske kroner.