Annonse


Andre lover for IP-telefoni

Telenor og Økokrim er uenige om hva som skal til for å få utlevert opplysninger. Post- og teletilsynet mener Telenor kan gi slike opplysninger til politiet. Det er Telenors advokater ikke enige i.

Forskjellig praksis
Telenor mener at dersom Post- og teletilsynets oppfatning får gjennomslag, vil det bety forskjellig praksis for vanlig telefoni og IP-telefoni når det gjelder utlevering av opplysninger.

IP-telefoni er i ferd med å bli introdusert i Norge. Mange av de store aktørene og produsentene av data- og teleutstyr mener IP-telefoni kommer for fullt i USA og Europa. Spesielt vil IP-telefoni være konkurransedyktige på pris når det gjelder samtaler til utlandet.

Store Bror vil se
Advokat Hans Erik Johnsen i Telenor mener at lovgiverne umulig kan ha ment at taushetsplikten skal innskrenkes for brukere av IP-telefoni:

– Konsekvensen av Post- og teletilsynets tolkning ville være at trafikkdata basert på en slik IP-adresse er fritt tilgjengelig for politi og påtalemyndighet Dersom samtalen ikke fant sted over IP, men via «vanlige» linjer ville slike data ikke være tilgjengelig, sa Johnsen.

Annonse