Annonse


Telia vil nekte Sense tilgang

Administrerende direktør Kenneth Karlberg i Telia Mobil lover å anke til svensk høyesterett om Post- och telestyrelsen gir Sense tilgang til mobilnettet. Det betyr at en endelig avgjørelse kan bli utsatt til ett stykke inn i år 2000.

Vil anke
Kommentaren kommer etter at nestleder Per Westerberg i Post- og Telestyrelsen torsdag sa til den svenske næringsavisen Dagens Industri at han ikke kunne tenke seg noe annet sluttvedtak enn at Sense får tilgang til Telias mobilnett.

Når Telia nå lover å anke saken så langt det er mulig, så mener Dagens Industri at det vil ta over ett år før en får et endelig vedtak, sett på bakgrunn av erfaringer fra tidligere ankete vedtak.

Kan bruke Telias nett
– Vi stiller oss ikke avvisende til at andre leverandører bruker vårt nett, men det skal skje på kommersielle vilkår og ikke etter regulatoriske inngrep, sier den svenske Teliadirektøren.

– Hvorfor skal vi investere mellom en og to milliarder i neste generasjons mobilnett, det såkalte UMTS-nettet, når vi kan minske den kommersielle risikoen ved å bruke andres nett, spør Karlberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse