2000

Annonse


Krise for år 2000-planer

2000

Nå ringer det i bjellene hos Direktoratet for Sivilt beredskap. De frykter at manglende planer kan ramme innbyggere og næringsliv.

Direktoratet for sivilt beredskap undersøkte forholdene i kommunene i sommer, melder Aftenposten. Totalt 295 av landets 435 kommuner hadde i juli ikke planer for kommunal kriseledelse.

Feil fokus
Det største problemet er at kommunene ofte ser på problemet som rent datateknisk. De har dermed ikke tenkt på hvordan de skal takle eventuelle problemer som kan dukke opp som en konsekvens av datafeil ved overgangen til år 2000.

Annonse
– Selv om kommunene har økt bevisstheten overfor år 2000-problemene siden juli i år, er de fremdeles svært opptatt av det datatekniske. Det har vært IT-sjefens problem uten at år 2000 er satt inn i en større sammenheng, sier avdelingsdirektør for plan og tilsynsavdelingen i Direktoratet for sivilt beredskap, Svein Berbu, til Aftenposten.

Folk kjenner til problemet
Norsk Gallup har flere ganger målt kommunal bevissthet i forhold til år 2000. Den siste målingen viser at det nå er høy kjennskap til problemet.

– Det holder ikke å være bevisst på problemstillingene dersom kommunene ikke har tenkt å gjøre noe, svarer Berbu.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse