Annonse


Stern følger hacker-død

Det tyske magasinet Stern har tatt opp saken. Boris Floriciz var en begavet hacker, og det spekuleres i at han hadde kommet i kontakt med lysskye personer eller tjenester.

Han påstod flere ganger at han fryktet at personer som hadde tatt kontakt var involvert i spionasje.

Hvor var han?
Sentralt i mysteriet er de fem dagene som gikk fra han forlot sin mors leilighet, og til han ble funnet hengt. Det er ikke lagt fram noe bevis på hvor han befant seg disse dagene. Da han ble funnet hadde han penger, ID-kort og mobiltelefon på seg. Obduksjonen viste ingen spor av narkotika.

Kollegaer etterforsker
Hans kolleger i Chaos Computer Club hevder at Boris Floriciz ble myrdet, og lover å legge fram resultatene av sin egen etterforskning ved sitt årsmøte 27 – 29 desember. De hevder også at tysk etterretningstjeneste ønsket å komme i kontakt med hackere for å bryte seg inn på iranske datamaskiner.

Boris Floriciz hadde akkurat blitt ferdig med sin utdannelse, og hadde en rekke jobbtilbud. Hans venner sier at han var i godt humør i perioden da han forsvant.

Murdoch ville ansette
– Han var uvanlig begavet, sier Margot Field, som er talskvinne for mediemagnaten Robert Murdochs forskningsfirma NDS i London. NDS ønsket å ansette Floriciz, men det stoppet siden han ikke hadde avtjent sin militærtjeneste.

Betal-TV blir stadig mer populært. Det betyr at det også blir stor etterspørsel etter “hackete” kort. Det innebærer også at produsentene er ute etter å beskytte seg mot hackere, og Floriciz hadde erfaring fra begge sider.

Han var blant annet en av de første som klarte å bryte kodene på Deutsche Telekoms telefonkort. Men da han ble stoppet i 1995 og dømt til forbedring bestemte han seg for å endre mønster. Han tok opp studiene igjen, og ble ferdig i vår.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse