Annonse


3Com fornyer PalmPilot

3Com arbeider for øyeblikket med flere, nye varianter av PalmPilot. PalmPilot er i dag markedsleder når man snakker om håndholdte PCer og såkalte PDAer, og har solgt flere millioner eksemplarer.

Blant konkurrentene finner vi maskiner fra britiske Psion, eller maskiner baserte på Microsofts Windows CE. Ingen av disse variantene har hittil klart å ta opp konkurransen mot PalmPilot.

Mobiltilknytning
Nå skal det blant annet komme være en PalmPilot-modell, med kodenavn Eleven, som vil ha innebygget forbindelse til mobiltelefoner og andre, trådløse nett. Men det er ennå ikke klart om de trådløse versjonene også vil inkludere GSM-tilkobling når de kommer på markedet etter nyttår.

Det er imidlertid helt klart at de vil koste mer enn dagens modeller.

Forbrukermarkedet?
Eleven vil bli basert på dagens Internett-standarder, som HTML, HTTP og IP.

Den første versjonen kommer imidlertid ikke med full Internett-tilgang. I stedet vil brukerne få mer begrenset tilgang enn det man får med større maskiner og nettleserne fra Microsoft, Netscape og Opera. Og tilbudet kommer i første omgang være tilpasset forbrukermarkedet, med tilgang på sportsresultater, restaurantguider og lignende.

Dette skal være hovedgrunnen til at IBM ikke kommer med en Eleven-variant av sin PalmPilot-klone, WorkPad. Men en applikasjon som lar PalmPilot kjøre sammen med IBMs Notes-databaser skal også være blant produktene som blir lansert neste uke.

Palm IV kommer3Com er også godt i gang med utviklingen av neste generasjon, Palm IV, som skal overta etter PalmPilot III, melder amerikanske Infoworld Electric.

Denne modellen vil blant annet bli mindre tykk, siden selskapet går over til lithium-ion batterier. I dag er størrelsen på PalmPilot III bestemt av tykkelsen på AAA-batteriene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse