Oslo Børs

Annonse


IT opp 2,67 prosent torsdag

Oslo Børs

Oslo Børs har vist en svak utvikling de siste dagene, og årsaken er den lave oljeprisen. Dermed holder investorer seg unna børsen, eller søker etter tryggere havner. Og den sterke oppgangen på NASDAQ-indeksen den siste tiden gjør IT-aksjene attraktive.

Det blir ikke akkurat mindre kjøpelyst av at IT-indeksen på Stockholmsbørsen er på sitt høyeste nivå noen sinne. Så i et marked preget av lite nyheter blir IT-indeksen en vinner.

Dagens vinnere
Merkantildata steg med 6,33 prosent torsdag og ble sist omsatt for 84 kroner. Profdoc ble dagens børsvinner med en stigning på 25 prosent, dog på et lavt volum. Aksjen ble sist omsatt for 5 kroner.

Annonse
En annen vinner var Tandberg som steg med 8,93 prosent. Aksjen ble sist omsatt for 61 kroner, noe som er 5 kroner opp fra onsdag. Også Tandberg Television steg torsdag. Aksjen var opp 5,88 prosent og endte dagen på 72 kroner.

Flere vinnere
NetCom sluttet dagen på 215,50, noe som tilsvarer en oppgang på 2,62 prosent. Aksjen la på seg 5,50.Oslo Børs steg med usle 0,21 prosent, mye takket være IT-indeksen som steg med 2,67 prosent. Skipsindeksen var ned 1,92 prosent.

Opticom snur
Blant IT-taperne torsdag finner vi Opticom, som har fått seg mange oppturer den siste tiden.

Torsdag endte aksjen ned 6 kroner, noe som tilsvarer 7,41 prosent. Aksjen ble sist omsatt for 75 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse