Antz (The Picture)

Annonse


Data gir maurtua liv

Antz (The Picture)En enorm maskinkapasitet lar maurene og kamera bevege seg innover i tredimensjonale omgivelser slik at vi som seere blir dratt med inn i historien. Animasjonene og effektene i filmen krevde store mengder med datakraft, skriver Silicon Graphics i en pressemelding.

Produsentene bak filmen Antz har i arbeidet med filmen benyttet Silicom Graphics O2 arbeidsstasjoner til blant annet modellering, animasjon og lyssetting.

200 servere
Og mer enn 270 av to CPU’s Origin 200-servere og 140 av O2 arbeidsstasjoner fra Silicon Graphics ble tatt i bruk. I tillegg ble det benyttet to store Origin 2000 servere.

– Origin 2000 serverne og O2 arbeidsstasjonene fungerte svært godt. Origin 2000 har den nødvendige kapasitet til å vokse sammen med produksjonen, forteller systemarkitekt Mark Kirk i DreamWorks/Pacific Data Images, produsentene bak filmen.

Ny standard
I filmen animeres reflekser fra forstørrelsesglass, røyk, ild og scener i vann. Silicon Graphics hevder løsningene at ansiktsbevegelser, uttrykk og animasjonen av store maurkolonier er banebrytende.

Resultatet er en film som, i følge Silicon Graphics, setter en ny standard for computer-generert film.

Silicon Graphics har vært med hele veien i produksjonen av filmen om maurene. Under produksjonen var det behov for en lagringskapasitet på mer enn 3,2 terabytes.

Vil du se mer om filmen og hvordan den ble produsert kan du besøke:

  • www.pepsi.com/antz/

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse