Arnt Sommerlund

Annonse


Staten tar mer fra Telenor

Arnt Sommerlund

Telenors utbytte har ved flere anledninger vært bruk til å saldere statsbudsjettet. Også i år skjer dette.

Mer og mer…
I det opprinnelige forslaget skulle Staten ta 375 millioner kroner. Etter Finanskomiteens innstilling var ytterligere 300 millioner plusset på. Og som en konsekvens av behovet for inndekning etter budsjettforliket, forsyner finansminister Gudmund Restad seg med ytterligere 25 millioner kroner.

Dermed tar Staten et utbytte på totalt 700 millioner kroner fra Telenor. I fjor var utbyttet til Staten på 570 millioner kroner.

Annonse
Forutsigbart?
Tidligere i år har konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor tatt til ordet for at Staten har ført en lite forutsigbar utbyttepolitikk. Han hadde helst sett at det ble satt en fast prosentandel, for eksempel 30 prosent.

Nå kan Hermansen endelig bli hørt – men først må Restad “raske” til seg noen flere kroner først.

– Regjeringen arbeider med et forslag som skal gi en mer forutsigbar utbyttepolitikk og vil komme tilbake til med dette forslaget så snart det er ferdig behandlet, sa Restad på statsministerens pressekonferanse onsdag.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse