Annonse


SPILLTEST: FIFA 99

EA Sports drysser ut det ene fotballspillet etter det andre med store forbedringer år for år. Det siste høydepunktet var World Cup 98, men det blekner i sammenlikning med nykommeren FIFA 99.

Rosenborg og Vålerenga
I FIFA 99 er Rosenborg, Vålerenga og 240 andre europeiske og søramerikanske topplag klare for en 99-sesong med Champions League, Cup Winners Cup og European Super League.

Spillerne kan melde overgang til nye klubber, og lag- og kampoppsettene kan redigeres i det uendelige. Slik kan FIFA 99 fornyes for hundrevis av timer foran skjermen.

Nordmenn elsker fotball
I alt har EA Sports solgt 15 millioner FIFA-spill:

Annonse


– Nordmenn er veldig opptatt av fotballspill, sier Axel Heirung hos Electronic Arts i Norge som fryder seg over at de norske lagene er representert.

Spillet er mer realistisk
I FIFA 99 er ikke lenger Ariel Ortega like høy som Tore Andre Flo, og fotballspillernes ansiktstrekk likner originalene. Spillerne (og målmannen) kan styres kjapt og presist, – og dempe ballen på brystet, drible, skalle, og skyte brassespark. Goal!!!

Spillet startes med bare to museklikk, men det kan dessverre ikke spilles via Internett. Allikevel kan du spille en førjulsturnering med dine kollegaer dersom du bruker ett lokalt nettverk.

3D-spill under juletreet
FIFA 99 er optimalisert for grafikkort med 3Dfx Voodoo 2. Drivere for det tredimensjonale lydkortet Creative Labs Soundblaster Live! er klare for nedlasting før desember. FIFA 99 leveres også for PlayStation og Nintendo 64.

PC-spillet vil ventelig koste 400 kroner, og både store og små vil glede seg over å finne det under juletreet.

Selger godt
Electronic Arts omsetter i år dataspill for 6,8 milliarder kroner under merkenavnene Electronic Arts, EA Sports, Maxis, Origin, Bullfrog, Westwood og Jane’s.