ThinkQuest

Annonse


Norsk jente vant nettpris

ThinkQuest

Hele 2.289 lag, med ungdom fra 64 land deltok i konkurransen ThinkQuest, som kårer beste webside om utdanning. Juryen syntes The Global Gazette som Kirsti og hennes venninner har laget var såpass bra at den fikk hederlig omtale.

Penger til skolegang
Selv om det var 25 andre lag som ble rangert høyere mottok hver av de tre jentene en premie på 6.000 dollar under en seremoni i Los Angeles denne uken. Pengene mottas i form av et universitetsstipend.

ThinkQuest ble i år arrangert for tredje gang, og det ble konkurrert i flere ulike klasser. Til sammen ble det delt ut stipender for over en million dollar. Bak tiltaket står et nonprofit-selskap til fremme av forskning og utdanning ved hjelp av datateknologi. Selskapet eies av America OnLine.

Annonse
Amerikansk initiativ
Kjersti kom i kontakt med de to andre jentene via nettet. Det var moren til den amerikanske jenta som fikk jentene til å delta i konkurransen, skriver Bergens Tidende.

The Global Gazette tar utgangspunkt i at utgiverne lever på tre forskjellige kontinenter. Her finnes lett informasjon om kultur, utdanning og dagligliv i jentenes hjemland. Alt fra styresett til oppskrift på nasjonale matretter blir omtalt.

Prøv selv
Her kan du se The Global Gazette: library.advanced.org/18802

Eller meld deg på til neste års konkurranse: www.thinkquest.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse