NetSpinner

Annonse


Nordmenn store i USA

NetSpinner

Avtalen med Learning Bridges går ut på å utvikle og implementere en versjon av programpakken NetSpinner til undervisningsformål, forteller daglig leder Jan Espelid i Netfront Interactive til ITavisen.

Prosjekt med størrelse
Dette programmet vil dermed danne ryggraden i et online undervisningsopplegg som Learning Bridges er i ferd med å utarbeide for University of California.

Dette er verdens største universitet med over 400.000 studenter, så det er dimensjoner over prosjektet.

Annonse


Disney på gang
I tillegg opplyser altså Espelid at Netfront har store forhåpninger om å oppnå en større kontrakt med Disney-konsernet. Forhandlingene er inne i sluttfasen.Som om ikke det var nok er det også undertegnet intensjonsavtaler med amerikanske investorer, men Espelid vil ikke avsløre hvem dette dreier seg om ennå. Gjennombruddet kom på Comdex-messen i Las Vegas i forrige uke.

Forenkler nettet
NetSpinner er en type programvare som gjør det like enkelt å opprette og oppdatere en hjemmeside på nettet som det er å bruke en printer koblet til PCen.

Programmet kan tilpasses forskjellige typer applikasjoner, for eksempel finnes det versjoner for undervisning, bruktbilsalg, en versjon for eiendomsmarkedet etc.

Norge
Suksessen i USA sikrer Netfront midler til å sørge for at utviklingen av teknologien vil foregå i Norge også i fremtiden. Allikevel er selskapet allerede i ferd med å opprette et datterselskap i USA.

Espelid håper dessuten at suksessen vil sette fart i forhandlingene i Norge, og at man etter hvert også kan komme i kontakt med det norske skoleverket for å se om programvaren kan gjøre nytte for seg der. Forhandlinger foregår også med Forsvarets Fjernundervisning, forteller Espelid.