linuxalv2

Annonse


Ny Linux-versjon

linuxalv2

– Jeg er kanskje en feiging, men jeg vil ikke kalle oppgraderingen for versjon 2,2, sier Linux finske opphavsmann Linus Torvalds ifølge den amerikanske nettavisen TechWeb

Nesten ikke feil
Torvalds er ellers meget beskjeden om produktet: – Etterlengtet, perfekt og nærmest fri for bugs, kaller han det.

Versjonen kalles 2.1.129. Rapportene går ut på at det enda er problemer med en bug, men at systemet ellers er stabilt.

Annonse
Ikke overlegen
Torvalds varsler at han vil slippe en 2.2-kjerne i løpet av få uker, og at den endelige versjonen av 2,2 skal slippes før jul.

– Den nye kjernen kan bety at Linux blir mer akseptabelt for store bedrifter, kommenterer George Weiss i Gartner Group til Techweb.

Men Weiss tviler på at et operativsystem, som nærmest jobbes fram på dugnad, kan konkurrere med Unix-variantene Solaris eller HP/UX. Weiss regner med at disse teknologisk sett stadig vil være overlegne.

Tror ikke på Microsoft
Ellers er Linux i fokus under den pågående rettssaken mellom det amerikanske justisdepartement og Microsoft. Departementet mener Microsoft har et tilnærmet monopol på operativsystem. En av Microsofts advokater forsøkte i forrige uke å få et ekspertvitne til å si at Linux var et alternativ til Microsofts operativsystem.

Linus Torvalds mener Microsoft overdriver trusselen fra Linux:

– Det hadde vært mer tilfredsstillende om jeg ikke hadde hatt følelsen av at de vil si hva som helst (for å beskytte sine interesser), sier Torvalds.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse