Annonse


IT gir lesehjelp

En ny datatest skal kunne avsløre nøyaktig hva som er problemet til en person med lesevansker. Dermed kan for eksempel skolene bruke ressursene på tiltak for å trene opp svakhetene, melder Aftenposten.

Ser problemet
Datatesten som kalles KOAP (Kartlegging av ordavkodingsprosesser) gjennomføres i løpet av 30 til 45 minutter. Da har man skilt klart ut hvilke delferdigheter eleven mestrer, og hvor problemene sitter.

Slik bidrar testen til å avvikle køen med dem som venter på å få hjelp raskere.

Kan hjelpe mange
I følge Torleiv Høien, en av dem som står bak den forbedrede testen, bidrar teknologien til å fortelle mer nøyaktig hva problemet er. Tidligere tester har ikke vært fullt så nøyaktige.

Og når man vet at en av ti har lesevansker og sliter med dårlig selvbilde fordi de ikke har fått den hjelp som er nødvendig for å kunne bli en bedre leser, kan den nye testen vise seg å bli et særdeles godt hjelpemiddel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse