Christoffersen, Terje

Annonse


NetCom får gratis drahjelp

Christoffersen, TerjeNetCom aksjen har hatt en negativ utvikling i høst. Etter toppnotering i juli på 285 kroner, har aksjen tapt seg mer enn totalindeksen. De siste 30 dagene svekket NetCom kursen seg 10 prosent , mens totalindeksen styrket seg. I løpet av fredag og mandag har NetCom aksjen steget 14 prosent, uten at totalindeksen har løftet seg nevneverdig.

Fusjonsflørt
Etter at Telias toppsjef Lars Berg annonserte sin avgang, begynte fusjonsryktene å spinne igjen for fullt. Det er ingen hemmelighet at Berg ble ansett som en bremsekloss i fusjonsprosessen. I tillegg mener flere at den politiske motviljen til fusjon, er avtagende.

– Uansett hva politikerne måtte mene, er det liten tvil om at begge parter har store gevinster å høste ved en sammenslåing, sier en analytiker ITavisen snakket med i dag.

Sense-tivt for NetCom
Etter å ha gått en seiersgang i det norske Post- og teletilsynet møter de muligens motstand fra det danske Teletilsynet. I tillegg har Arbeiderpartiet og deres talsmann for samferdselspolitikk – Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, varslet at de vil trekke saken inn for stortinget.

– Usikkerheten i det danske teletilsynet er helt klart en medvirkende årsak til dagens kraftige kursoppgang, sier en annen analytiker ITavisen snakket med.

Således kan NetCom og Telenor duopolet skumme fløten av norske mobilbrukere i overskuelig framtid, og hente ut hva de kaller en “rimelig avkastning”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse