Annonse


Gratis nett hjemme

Løsningen er et trådløst nettverk mot bedriften. Nå er det som alle vet ingenting som er helt gratis, muligens unntatt lufta vi puster inn. Utstyret må selvsagt kjøpes inn, men bruken er gratis, og ingen teleoperatør får penger for tellerskritt fra deg.

Borte og hjemme
Amnon Dori, produktsjef i BreezeCom brukte seg selv som eksempel på en pressekonferanse i Oslo:

– I min bærbare PC har jeg et PCMCIA-kort med to små titanantenner. Når jeg er på kontoret sørger dette kortet for at jeg er på bedriftens trådløse lokalnett. Vel hjemme plugger jeg kortet til en kabel som går til en antenne på taket. Den øker rekkevidden til fem kilometer, og gir meg den samme tilgangen til nettverket på jobben som jeg har på kontoret.

Annonse


Gunstig pris
Hva koster så BreezeComs løsning for trådløse nettverk? Det finnes selvsagt flere ulike måter å lage et trådløst nett på. Basestasjonen, som teoretisk kan støtte 256 brukere, koster mellom 13.000 og 16.000 kroner.

Rekkevidden vil alltid avhenge av bygningen du sitter i og valg av antenne, men ligger på 50 – 200 meter innendørs og 2,5 kilometer utendørs.

Hub eller bærbar
Dersom det trådløse nettet går fram til et kontor med fire brukere, kan en trådløs hub med fire utganger benyttes. Den koster i overkant av 10.000 kroner.

Om man heller benytter bærbare maskiner med PCMCIA-kort med innebygget antenne, koster dette i underkant av 5000 kroner per maskin.