Microsoft Media Player

Annonse


Microsoft i lyd-kamp

Microsoft Media PlayerRealNetwork lager programvare (RealPlayer) som streamer lyd og bilde på Internett. Microsoft har nå begynt å gjøre det samme, melder Wired News, men samarbeidet ble innledet på et tidspunkt da RealNetworks var alene om dette. De to selskapene besluttet å samarbeide slik at RealNetworks programvare kunne integreres i Microsofts nettleser Internet Explorer.

Tilgang til kildekoden
Som gjenytelse skulle Microsoft få tilgang til viktige elementer i kildekoden til RealNetworks programvare, samt at sistnevnte skulle forsyne Microsoft konsulenttjenester på utviklernivå. Sammen skulle de to selskapene sette en standard for programvare for kringkasting via nettet.

Samarbeidet brøt sammen. RealNetworks anklager Microsoft for sabotasje, Microsoft anklager sin tidligere partner for å fremstille en virusinfisert programvare.

Profitt
Microsoft gjør imidlertid en pen profitt på salget. Selskapet kjøpte 3,3 millioner aksjer til en pris av ni dollar (om lag 67 kroner) stykket.

I dag er de samme aksjene verdt 42.88 dollar, noe som tilsvarer 318 kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse