Oslo Børs

Annonse


IT endelig på vei opp

Oslo Børs

IT-indeksen gikk opp 1,7 prosent mot totalindeksens 1,19. Tandberg Data steg med nesten 8 prosent og ble sist omsatt for 20,30 – en økning på 1,50 fra onsdag.

Hyggelig for Avenir
Avenir hadde også en hyggelig dag på Oslo Børs. Aksjen steg med 6,45 prosent, og ble sist omsatt for 16,50.

Omsetningen var ikke stor i aksjen. Det ble omsatt 118.000 aksjer til en samlet pris av 1,9 millioner kroner.

Annonse
Flere som steg
Både ASK og Agresso steg med rundt 6 prosent hver. Også Merkantildata steg noe, men ikke like mye som de nevnte IT-selskapene. Merkantildata sluttet dagen opp 1,5 prosent og ble sist omsatt for 70 kroner.

Norsk Finansanalyse anbefalte salg av aksjen torsdag, og begrunnet det med at aksjen møter mye teknisk motstand på oppsiden og har liten støtte på nedsiden. Aksjen er heller ikke fundamentalt billig etter oppgangen den siste tiden, mener Norsk Finansanalyse.

Flere tapere
Blant taperne finner vi Profdoc og VMetro. Profdoc var ned nesten 43 prosent, men det ble bare omsatt 4000 aksjer i selskapet. Omsetningen var på 16.500 kroner.

VMetro endte dagen ned 9,5 prosent. Men det ble bare omsatt usle 102 aksjer i selskapet til en samlet sum av 1938 kroner.

Kan glede seg
Dow Jones i USA har ikke tatt av etter at den amerikanske sentralbanken senket renten, men NASDAQ-indeksen tusler videre oppover. Den endte opp 1,17 prosent på torsdag, og med stigning i Asia kan det ligge an til en hyggelig fredag på Oslo Børs – ikke bare for IT-selskapene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse