Arkiv

Annonse


Teleglobe fusjoner

ArkivDette melder nyhetsbyrået Newswire i en pressemelding skrevet for Teleglobe.

Adgang til USA
Fusjonen gir Teleglobe adgang til det amerikanske markedet for salg av telekom-tjenester til private abonnenter og mindre bedrifter.

– I forbindelse med at telemonopolet skulle oppheves i Canada, har det ligget i kortene at Teleglobe skulle ekspandere internasjonalt. Med oppkjøpet av Exel kommer denne ekspansjonen raskere enn ventet, sier sjef for Teleglobe i Norge, Mette Håkonsen.

Teleglobe har hatt monopol på det nasjonale, kanadiske telemarkedet. som 1. oktober ble liberalisert. Tapte markedsandeler som følge av at nye aktører kommer inn, skal kompenseres ved internasjonal ekspansjon.

Norge uendret
Håkonsen understreker at Teleglobes forretninger fortsetter som normalt i Norge og Norden for øvrig. Hos oss selger selskapet hovedsakelig kapasitet for telefoni, dataoverføring og Internett til andre teleoperatører.

– Det er ikke aktuelt for oss å selge vår kapasitet til private sluttbrukere eller bedrifter, sier Håkonsen.

Storaktør
Geografisk er Teleglobe verdens nest største teleoperatør innen fjerntrafikk. Selskapets Internett- eller IP-tilbud er også verdens nest største målt etter båndbredde, antall kunder og tilknyttede land, melder Newswire.

– Vårt nettverk dekker nå 240 land eller territorier. Vi eier dessuten 35 prosent av ORBCOMM, som er verdens første kommersielle lavbanesatellitt, sier Håkonsen til Newswire.

Landistanse
Samtidig med sluttføringen av fusjonen, ble det kjent at Teleglobe gjennom Exel Canada nå også skal selge langdistansetjenester til kanadiske privatpersoner og mindre bedrifter.

I USA blir denne oppgaven videreført av Exel US i Dallas i Texas. Etter fusjonen får Teleglobe en årlig omsetning på rundt 26 milliarder kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse