Annonse


Nextel inn i tele og data

– Telenor Nextel skal ikke være en tilbyder av kontakt med Internett, selv om dette er en korrekt beskrivelse av selskapet i dag. Vår religion er IP – internett-protokollen. Det er rundt denne teknologien vi skal bygge våre produkter, sier Lundal.

Han understreker at Internett er en sammenknytning av IP-baserte nettverk i hele verden. Ikke, som mange tror, telenett som er knyttet sammen.

Revolusjonerende
– IP-nettenes globale oppbygning er revolusjonerende. Tale og datakommunikasjon er volumtjenestene i nettverkene i dag. Vi er allerede i gang med å tilby tale over IP-protokollen. Dermed blir tale en del av datakommunikasjonen, noe som gjør vårt nye produkt VPN ideelt som våpen i kampen om trafikken på nettene i framtida, sier Lundal.

Han viser til at Nextel i tillegg til IP-telefoni og VPN i år vil tilby multimediatelefoni, alt basert på IP-protokollen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse