iMac

Annonse


iMac blir slaktet

iMac

Etter at Steve Jobs kom tilbake til Apple, har selskapet laget en av de kuleste maskinene på markedet. Jobs påsto tidligere i år at iMac-en var raskere enn en hvilken som helst PC med Pentium II 400 MHz, som da var den raskeste Intel-prosessoren. Det var bare skryt.

iMac vs. PC
Amerikanske PC World testet en iMac med Motorola 233 MHz Power PC G3-prosessor, mot en billig-PC med 333 MHz Intel Celeron-prosessor, og en PC med 400 MHz Pentium II.

Da PC World kjørte sine Excel- og Photoshop-tester, ble iMac-en fullstendig knust. Apple-maskinen kom i mål henholdsvis 55 og 80 prosent senere enn Celeron PC-en. I konkurranse med Pentium II PC-en, brukte den tre ganger så lang tid på å kjøre en serie med Excel-operasjoner. Det samme skjedde selv etter at PC World doblet minnet i iMac-en fra 32 til 64 MB.

Annonse
Som en kuriositet kan det nevnes at i USA er Celeron-maskinen 2000 kroner billigere enn iMac-en.

Bedre med Quake
iMac kom bedre ut av konkurransen da den skulle kjøre tekstbehandling og dataspillet Quake. iMac håndterte tekstbehandling bare 8 prosent tregere enn Celeron PC-en, og i dataspillet håndterte begge maskinene like mange bilder i sekundet.

Sammenliknet med en Pentium II 400, ble iMac-en imidlertid nesten stående igjen på startstreken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse