Annonse


Explorer lekker som en sil

Det begynner å bli vanskelig å holde styr på lappesakene til alle sikkerhetshullene i Internet Explorer. Nettleseren finnes både som enkeltstående program og integrert i Windows 98.

De som bruker norsk Windows 98 med integrert nettleser på norsk, er verst stilt. Fordi det ikke blir laget Windows 98-oppdateringer på norsk, lekker nettleseren som en sil.

Ingen norsk oppdatering
– Jeg anbefaler ikke at du legger inn engelske oppdateringer i den norske Internet Explorer, fordi den er så tett integrert med Windows 98 at det kan få negative konsekvenser, sier Per-Olof Litby. Han er produktsjef for desktop operativsystemer hos Microsoft Norden i Stockholm.

Annonse


Norsk Windows 98 ble lansert i midten av august. Litby kan ikke opplyse når det kommer norske oppdateringer, om det i hele tatt kommer noen.

Stort, åpent hull
Den nye lappen skal tette et sikkerhetshull som viste seg å være større enn Microsoft trodde.

Hullet ble opprinnelig oppdaget av spanjolen Juan Carlos Garcia Cuartango. Microsoft la ut lappesakene sine i oktober, men Cuartango avslørte like etterpå at lappen ikke var tett. Derfor kommer Microsoft nå med en ny lapp.

Ikke første gang
Det nye hullet, som fikk navnet “The Son of Cuartango Hole”, åpner for at ondsinnede avsendere av HTML-basert e-post kan se innholdet av mottakernes harddisk.

Microsoft har måttet tette likende sikkerhetshull i nettleseren sin både i fjor og tidligere i år.

Kun på engelsk
Cuartango-hullet, som Microsoft kaller ”Untrusted Scripted Paste-vulnerabilities”, er åpent for alle som kjører engelsk IE 4.01 med eller uten Service Pack 1 på Windows 95/98. Lappen er tilgjengelig på www.microsoft.com/windows/ie/security/?/windows/ie/security/paste.htm

Nordmenn med norsk Windows 98 og Internet Explorer må fortsatt finne seg i at nettleseren deres er vid åpen for eventuelle inntrengere.