StarOffice skjermbilde

Annonse


ITavisen tester gratis Office

StarOffice skjermbilde

ITavisen lastet ned pakken, og tok en titt på innholdet og funksjonaliteten.

Ubetydelig størrelse
Men dette tar tid. Pakken ligger samlet i en fil på ubetydelige 60 megabyte. For de med 28.8-modem vil dette under optimale forhold ta om lag 6 timer…

Installasjonen er på den annen side rask og problemfri, og etter et par registreringer og en omstart er alt klart til bruk.

Annonse
Uventet reaksjon
StarOffice består av blant annet tekstbehandling, regneark, presentasjonsgrafikk, database nettleser, tegneprogram og e-post. Det som slår oss umiddelbart er den tette integrasjonen mellom programmene.

For en Microsoft Office-bruker kjennes faktisk dette litt uvant. For det virker. Og det går fort. Riktignok er det litt vanskelig å skjønne hvilket program man faktisk arbeider i, men dette er helt sikkert en vanesak.

Ikke norsk ordliste
Det mangler norsk ordliste, men klarer du deg uten virker tekstbehandlingen å være fullt på høyde med Microsoft Word, iallfall for en “vanlig” bruker. Det var litt småproblemer med å åpne Word 97-dokumenter, men det gikk til slutt. Etter å ha lagret dokumentet igjen ble det lastet inn i Word, og likheten var slående. Overhodet ingen forskjell.

På StarOffice sine hjemmesider hevdet de også at programmet kunne importere Lotus Word Pro-filer, men dette fikk vi overhodet ikke til å fungere.

Slående likhet
Presentasjonsprogrammet og regnearket så – ikke overraskende – ut som Powerpoint og Excel. Ved første gangs bruk oppfører de seg også tilsynelatende identisk.

Nettleseren var lynrask, og hadde ingen problemer med noen av de største norske nettstedene. Glimrende!

Elendig e-post
Derimot var e-posten et tragisk kapittel. Vi har konfigurert en rekke elektroniske postprogram gjennom tidene i ITavisen, men her møtte vi veggen. Samme hva vi forsøkte var det så å si umulig å få laget en utboks(!) Dette blir strykkarakter.

Etter masse fikling fikk vi allikevel opp noen som minnet om et postprogram, men brukervennligheten og grensesnittet var helt på trynet. 1-0 til Microsoft Outlook Express, som vi mener springer i ring rundt konkurrentene.

Just do it!
Alt i alt virker StarOffice glimrende, men det er ørlite uvant. Og godt er kanskje det. Jeg vil si det er vel verdt å laste ned, selv om det tar litt tid. Hovedprogrammene (tekst/regneark/nettleser/presentasjon) er glimrende, men styr unna e-posten.

Programmet er laget av tyske StarDivision. Skal bedrifter ha tak i pakken starter prisen på 169 amerikanske dollar, men det gis store volumrabatter.

Du kan laste ned programmet på: www.stardivision.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse