Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates husker dårlig

TELEGRAM: Dommeren lo godt da videotapene med Gates avhør ble spilt av på mandag. Microsofts leder og største eier Bill Gates demonstrerte dårlig hukommelse, liten lyst til å besvare spørsmål, og ville ikke bruke ordet «Netscape».

– Å vinne en større del av nettlesermarkedet er et svært, svært viktig mål for oss, fortalte Bill Gates toppledelsen i Microsoft gjennom en e-post i januar 1996.

Ikke inkalt
Bill Gates er ikke blant de 24 som er innkalt som vitne i rettssaken, men han ble avhørt i retten i sommer. Og det er dette avhøret som ble avspilt i rettsalen i går. Da virket det som at Gates hadde store problemer med å huske hva han mente da han skrev brevet, hvis han mente noe i det hele tatt.

Da Gates skrev brevet hadde Netscape en markedsandel på mer enn 70 prosent. Bill Gates sa at han ikke helt forstod hva myndighetene la i begrepet «ikke Microsoft-nettlesere».

Ikke så greit
– Jeg forstår ikke spørsmålet ditt. Forsøker du å spørre hva jeg tenkte da jeg skrev denne setningen, spurte Gates myndighetenes advokat David Boies.

– La meg begynne med det, svarte Boies, – Hva tenkte du da …

– Jeg husker ikke. Jeg husker ikke at jeg skrev setningen.

– Betyr det at du ikke kan svare på spørsmålet om hva du tenkte da du skrev den setningen?

– Det er riktig.

– Så siden du ikke har et svar på det spørsmålet, la meg prøve et annet spørsmål.

– Jeg har et svar. Svaret er: Jeg husker ikke.

– Du husker ikke hva du mente. La meg forsøke å spørre…

– Jeg husker ikke hva jeg tenkte.

– Så du husker ikke hva du tenkte da du skrev det, og du husker heller ikke hva du mente da du skrev det. Stemmer det?

– Legg til at jeg heller ikke husker at jeg skrev brevet, svarte Gates.