Annonse


Azlans nye Orakel

– Avtalen er et kjempesprang for oss. Den betyr sannsynligvis at vi må øke antall ansatte med fem til ti, sier adm. direktør Petter Haakonsen i Azlan Norge til Telecom Revy.

Ifølge Haakonsen er det kun de største forhandlerne som Merkantildata ol. som fortsatt vil distribuere Oracle, i tillegg til Azlan.

Tror på Linux
– Vi tror også at operativsystemet Linux blir en seriøs utfordrer til UNIX, Windows og NT, og vi kommer derfor til å satse tungt på dette i tiden fremover. Vi er også de første til å kjøre kommersielle Linux-kurs, sier Haakonsen.

Annonse
Han sier at selskapet også ønsker å ta hånd om hele nettverket i en bedrift. De er både rådgivene og utførende.

Tilbyr ikke alt
– I motsetning til de store selskapene skal vi ikke tilby ”alt”. Vi forhandler produkter fra kun ni av verdens ledende produsenter av nettverksprodukter og -løsninger. Vi kan derimot også tilby sertifisering, kurs og opplæring, sier Haakonsen.

Startet i 1984
Azlan startet i England i 1984 som distributør av Novell-produkter. Azlan Group PLC er nå etablert i 12 europeiske land og har totalt 1.200 ansatte. Selskapet hadde i 1997 en omsetning på om lag 280 millioner engelske pund.

Azlan Norge ble etablert i desember 1995 som et resultat av at Azlan Group PLC kjøpte alle aksjene i selskapet Scandinavian Communication Systems. Azlan Norges omsetning i 1997 økte med 130 prosent fra året før, til 75 millioner kroner. I år ventes den å øke til ca 100 millioner kroner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse