Lie, Lars Gunnar (KrF)

Annonse


Foreslår ikke Telenor-salg

Lie, Lars Gunnar (KrF)Fredag dukket rykter opp om at regjeringen vil foreslå å delprivatisere Telenor for å få med seg de borgerlige partiene på et budsjettforlik. I dag lørdag ved 11-tiden kom Finanskomiteen ut av forhandlingsrommet.

Mangler inndekning
Selv om regjeringen forslår å øke Statens inntekter med 2,3 milliarder kroner, er det fortsatt ikke dekning for 1,2 milliarder kroner, opplyste finanskomiteens leder til ITavisen.

Er det aktuelt å delprivatisere Telenor for å få budsjettforhandlingen i havn?

– Det ligger ikke et slik forslag på bordet fra vår side, sier Lars Gunnar Lie (KrF).

Ikke død ball
Men forslaget om å børsnotere deler av det statseide Telenor er ikke helt dødt. Det spekuleres i om forslag kommer opp i de uformelle samtalene fram mot endelig vedtak i budsjettsaken på Stortinget. Forslag om delprivatisering kan være et av de gulrøtter som regjering må bruke for å for Høyre og Fremskrittspartiet med på å lose statsbudsjettet gjennom Stortinget.

Lie opplyser at de formelle forhandlingene er avsluttet. Vil ikke bruke Telenor

Høyres Per Kristian Foss sier til ITavisen av det viktigste nå er å få inndekning for budsjettunderskuddet, og at man da ikke kan bruke penger fra et eventuelt salg av Telenor. Dessuten mener Foss at regjeringspartiene har gitt garantier for at de vil utrede delprivatisering av Telenor – uansett budsjettutfall.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse