Annonse


Datavirus spres via nett

– Åtti prosent av virusproblemene kommer gjennom infrastrukturen og gatewayen ut på nettet, sa Rolf Rennemo, nordisk regionsjef i Trend Micro Norway på et introduksjonsmøte om Trend Micro tidligere denne uken. Rønnemo mente derfor at om man skal bekjempe virus effektivt, er det her man må sette inn ressursene.

Det er nettopp på dette området Trend Micro har vært innovative, hevdet Rennemo videre. Han mente Trend Micro kan levere ideelle antivirus løsninger for selskaper med 25 eller færre medarbeidere – og oppover. Den største kunden Trend Micro har i Norge i dag, er på vei mot 10 000 brukere.

Enklere administrasjon
Antivirusprogrammer som styres, administreres og oppdateres sentralt, uavhengig av hva den enkelte bruker måtte ønske, er derfor den beste og administrativt enkleste løsningen for næringslivet, hevdet Rennemo.

Rønnemo presenterte programmer som i tillegg til å være sentralstyrte også har den fordelen at de var plattformuavhengige, bruker samme scanning og samme virusdatabase, slik at når programmene blir oppdatert skjer oppdateringen for alle plattformene samtidig.

eManager
eManager stopper uønsket e-post. Uønsket e-post skaper problemer for 75 millioner bedriftsbrukere i USA, og selv om problemet ikke har samme dimensjoner her til lands kan det likevel bli alvorlig nok.

Programmet stopper uønsket e-post før den når fram til bedriftens server og den kan filtrere alle meldinger med konfidensielt innhold og dermed forhindre dem i å komme inn på eller gå ut av serveren. eManager kan også styre forsendelsestidspunktene for e-post med store vedlegg og på den måten ivareta nettverkets båndbredde.

Fanger applets
I tillegg kunne Rennemo presentere Trends program mot ødeleggende Java Appelets, Javascript og Active-X komponenter som uforvarende lastes ned av brukerne vil kunne true et selskaps sikkerhet. Programmet kalles Trend InterScan AppeletTrap og vil være tilgjengelig i desember.

Dette programmet gjenkjenner også nye og destruktive programkodevarianter og føyer dem til listen over komponenter som skal blokkeres.

Trend har 570 medarbeidere og betjener 18 millioner brukere på verdensbasis, i følge selskapets egne opplysninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse