Siemens Nixdorf

Annonse


Siemens Scenic Mobile 501

Siemens Nixdorf

Siemens Scenic Mobile 501 er på størrelse med et A4-ark og kileformet. I bakkant er den 4,6 cm tykk, men i forkant bare 3,6 cm og behagelig avrundet.

Bare en av gangen
Vår maskin var en 200 MHz Pentium MMX-prosessor med 16 MB minne, 20xCD-ROM-stasjon og diskettstasjon (ikke samtidig) og 2,1 GB harddisk. Maskinen har et 128-bits grafikkort med 2 MB minne og 12,1-tommers ADS-skjerm med 800×600 punkters oppløsning. ADS (Advanced Display System) er en passiv skjermteknologi som likner mer på aktive TFT-skjermer, enn på gammeldagse, passive skjermer.

Lyden fra de stereohøyttalerne kommer fra et SoundBlaster-kompatibelt lydkort med 3D-lyd og innebygd mikrofon. Lydkvaliteten er bra, selv om lydstyrken ikke akkurat får håret til å flagre. Lydkortet støtter ikke wavetable.

Annonse


Treff naboen
Den 12,1-tommers ADS-skjermen fungerte brukbart uten særlig etterslep fra musepekeren, men er forholdsvis mørk. Tastaturet har store taster, men det er likevel lett å treffe nabotastene før du blir kjent med dem. Piltastene er skilt fra de øvrige tastene .

Pekeplaten på håndleddstøtten er utmerket. De to museknappene nedenfor platen er nedsenket og vanskelig tilgjengelig. Det er bedre å klikke direkte på platen.

Infrarød overføring
I forkant av Scenic Mobile sitter to brønner; den venstre for batteri eller intern strømforsyning, den høyre for diskett-, CD-ROM-stasjon eller ekstrabatteri. Modulene er meget lette å skifte. Diskettstasjonen kan tilkoples eksternt, men kabel må kjøpes separat.

For øvrig er Scenic Mobile utstyrt med to Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus, infrarød overføring, USB-port og øvrige porter, samt tilkopling for portreplikator.

Ikke godt med Windows 98
Reisevekten er 3,0 kg med vanlig, ekstern strømforsyning. I batteritesten holdt batteriet i 3 t og 22 min, – et godt resultat. Maskinen støtter ikke ACPI. I ytelsestesten fikk maskinen et resultat på 11,9. Det er svakt, fordi maskinen ble kjørt med Windows 98 som erfaringsmessig gir litt bedre resultat enn Windows 95.

Siemens Scenic Mobile 501 blir levert med Windows 98 eller NT 4.0, pekeprogram, strømsparingsprogram og nettverksprogrammet Deskview. Scenic Mobile støtter DMI 2.0. Siemens gir 1 års garanti på denne maskinen til 15.200 kr.

Velg en kraftigere maskin
Scenic Mobile med sin beskjedne vekt og størrelse, enkle betjening og gode batterilevetid, er en attraktiv maskin til vanlig bruk. Mange vil nok heller velge en modell med kraftigere prosessor, større minne og større harddisk, som den oppgraderte 501-maskinen som nylig kom på markedet.

+

 • Lett
 • Tiltalende design
 • Lett å skifte moduler
 • Beskjeden ytelse
 • Mørk ADS-skjerm
 • Utilgjengelige museknapper
 • Kategorier Poeng
  Pris: 6
  Portabilitet: 4,5
  Ergonomi: 4
  Ytelse: 1
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 4
  Batterilevetid: 4
  Reisevekt: 3,0 kg
  Ytelsestest: 11,9
  Batteritest: 3 t 22 min
  Pris (eks.mva): 15.200