REC p6300

Annonse


REC P-6300

REC p6300

REC P-6300 har krefter i massevis, men den krever også at du har krefter til å bære den 4,4 kg tunge maskinen (4 kilo uten strømforsyning). Kraftkaren er 5,2 cm tykk, og 2,5 cm bredere og 4 cm dypere og enn et A4-ark. Det er ikke akkurat ultraportabelt.

Kommer med DVD
Testmaskinen var utstyrt med 300 MHz Pentium II, 80 MB minne, 6,3 GB harddisk, diskett- og 2xDVD-stasjon (ikke samtidig) og en 13,3 tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkter som blir drevet av et ATI Rage LT Pro grafikkort med 4 MB minne, som igjen får hjelp av et MPEG-2 dekoderkort. Her går det unna!

I tillegg er maskinen selvfølgelig utstyrt med et SoundBlaster-kompatibelt lydkort med wavetable og 3D.

Annonse
MPEG tar opp plass
I tillegg til standardutgangene har maskinen USB-port, gameport, videoutgang og infrarød overføring. Maskinen har to Type II eller en Type III PCMCIA-kortplasser med CardBus. Når du bruker DVD-stasjonen, blir den ene kortplassen okkupert av det medfølgende MPEG-2-kortet.

DVD-stasjonen, som er plassert i venstre brønn i fronten av maskinen, kan selvfølgelig også håndtere CD-ROM og musikk. DVD-stasjonen kan eventuelt bytte plass med den medfølgende diskettstasjonen.

Ekstern diskettstasjon
Høyre brønn brukes vanligvis av batteriet. Begge brønnene støtter hot docking. Diskettstasjonen kan også tilkoples eksternt med en kabel. REC P-6300 kan tilkoples en portreplikator, men ikke dokkingstasjon. Maskinen støtter både DMI 2.0 og ACPI.

I batteritesten holdt batteriet ut i 2 t og 52 min, et bra resultat med en såpass kraftkrevende maskin. Maskinen rommer bare ett batteri om gangen. I ytelsestesten fikk REC-maskinen 22,0 i resultat. Det er toppscore, selv om den må dele plassen øverst på pallen med Compaq Armada 7400.

Gjennomført design
REC P-6300 preges av en meget gjennomført design, kraft, fleksibilitet og god funksjonalitet. Når den 13,1-tommers skjermen åpnes, løftes også tastaturet opp i en behagelig vinkel. Tastaturet er komfortabelt i bruk, selv om hele tastaturet fjærer litt når du trykker på tastene.

Pekeplaten på den brede håndleddstøtten fungerer presist, og du kan velge mellom å klikke direkte på platen eller på museknappene. Et lite display i forkant av tastaturet viser batteristatus, Caps Lock etc. Vi ville foretrukket å bli varslet av små lamper, enn av det mørke displayet.

Imponerende mobil-PC
Stereohøyttalerne i håndleddstøtten presterer fremragende lyd som kan reguleres med ekstern volumkontroll. Testmaskinen ble levert med Windows 98. Den kan også leveres med NT 4.0. Utover operativsystemet følges ikke maskinen av noe programvare. Her må du selv anskaffe det du trenger.

REC P-6300 er likevel en imponerende mobil-PC, som for øvrig produseres av ASUSTech. Listeprisen for maskinen er 32.000 kr, inklusive en smart reiseveske og 2 års garanti.

+

 • Ekstremt rask
 • God ergonomi
 • DVD-stasjon inkludert
 • Stor og tung
 • Ingen ekstra programvare
 • Kategorier Poeng
  Pris: 2,5
  Portabilitet: 2
  Ergonomi: 6
  Ytelse: 6
  Utstyr: 5
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 3
  Reisevekt: 4,4 kg
  Ytelsestest: 22,0
  Batteritest: 2 t 22 min
  Pris (eks.mva): 32.800

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse