HP Omnibook Sojourn

Annonse


HP OmniBook Sojourn

HP Omnibook Sojourn

HP Sojourn veier 1,8 kg med strømforsyning. Konkurrenten IBM ThinkPad 560X er 3,5 cm tykk og veier 2,4 kg med strømforsyning.

Audio og Video
Sojourn i sin blågrå magnesiumkasse, rommer 233MHz Pentium MMX-prosessor, 2,1 GB harddisk, 64 MB minne, 128-bits grafikkort med 2 MB minne, og en nydelig 12,1-tommers aktiv fargeskjerm med 800×600 punkter. Minne og harddisk kan ikke oppgraderes.

Lyden ivaretas av Sound Blaster Pro-lydkort, innebygget mikrofon, mikrohøyttaler og hodetelefonkontakt. Maskinen mangler innebygget modem, men rommer infrarød port for trådløs overføring og USB-port. Til forskjell fra alle de andre mobil-PCene, har den bare to Type 1 PCMCIA-kort.

Annonse
Altfor dårlig batteri
Når du trenger en fullt utrustet mobil-PC, er det bare å plugge en medfølgende multimediaskive (1,3 kg) under maskinen. Skiven inneholder diskett- og 24xCD-ROM-stasjon, uttrekkbare stereohøyttalere og alle de vanlige portene. Den fungerer den også som en slags dokkingstasjon. Program for nettverksadministrasjon medfølger imidlertid ikke.

Det innebygde batteriet holdt bare liv i maskinen i 1 t 31 min i batteritesten. Det er alt for kort for en slik ultraportabel maskin. En ekstra batteriskive (0,9 kg) kan imidlertid forlenge batterilevetiden med ytterligere 4 t 30 min (ikke testet). Maskinen støtter ikke ACPI.

Ingen ergonomipris
Med OmniBook Sojourn setter Hewlett-Packard en ny standard for miniatyrisering, men det syltynne membran-tastaturet vinner neppe ergonomiprisen.

Tastene har meget kort trykklengde, og hele tastaturet gir etter når du taster. Tastaturet har engelske tegn, med selvklebende mal for Æ, Ø og Å. Selv etter et par uker, var tastaturet anstrengende å bruke. Styreplaten med sitt styreprogram, er imidlertid meget komfortabel.

Kongen
HP OmniBook Sojourn er Kongen på Business Class, og prisen deretter. For James Bond, direktører og superselgere som bare skal slå opp i dokumenter, redigere kontrakter, og skrive epostmeldinger, er Sojourn en praktfullt verktøy. Vi på Braathens Back må nok nøye oss med tykkere reisefølge, selv om det får dokumentmappen til å bule.

+

 • Ultraslank og superlett
 • Strutter av high-tech
 • Kostbar
 • Kort batterilevetid
 • Ubekvemt tastatur
 • Mangler modem
 • Kategorier Poeng
  Pris: 2
  Portabilitet: 6
  Ergonomi: 4
  Ytelse: 3
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 1
  Reisevekt: 1,8 kg
  Ytelsestest: 14,7
  Batteritest: 1 t 31 min
  Pris (eks.mva): 35.400

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse