HP Omnibook 4100

Annonse


HP Omnibook 7100

HP Omnibook 4100

Med sine 4,5 kg med strømforsyning har OmniBook 7100 vektproblemer, men så trenger du da heller ikke å ta med deg noe ekstra når du er ute på tur.

Trengs ikke å slås av
Vår testmaskin var utstyrt med en 266 MHz Pentium II, 32 MB minne, 6,4 GB harddisk, 14,1-tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkters oppløsning og ATI Rage 3D LT Pro-grafikkort med 4 MB minne som håndterer både 2D, 3D og MPEG II.

Brønnen med den kombinerte diskett- og 24x CD-ROM-stasjonen kan alternativt utstyres med kombinert LS-120-/DVD-stasjon, ekstra harddisk (opptil 8,1 GB) eller ekstrabatteri. Enhetene kan lett skiftes uten å slå maskinen av og på (hot-swap).

Annonse
Mangler modem
OmniBook 7100 har et SoundBlaster-kompatibelt lydkort med wavetable, 3D-lyd, innebygd mikrofon og ekstern volumkontroll, men lyden fra de innebygde høyttalere kunne vært bedre.Maskinen har type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus, USB-port, S-video-utgang, foruten infrarød sender/mottaker både foran og bak. Her er det overflod! Spillkontrolleren kan koples til USB-porten. OmniBook-en mangler innebygd modem.

Meget respektabel
Det store tastaturet er nesten like godt som tastaturet på de største IBM-maskinene, og OmniBook 7100 har dessuten utstyrt maskinen med både pekeplate, pekepinne og vanlig, ekstern mus som følger med. Du kan dobbeltklikke direkte på pekeplaten, eller klikke på museknappene som er formet som hakeparenteser på hver side av platen. De er lette å bruke sammen med pekeplaten, men litt for smale i kombinasjon med pekepinnen.

Batteriet varte i 3 t og 22 min som er meget bra for en maskin i denne klassen. Maskinen støtter ACPI. I ytelsestesten fikk maskinen det meget respektable resultatet 20,3. OmniBook håndterer grafikk med glans på den store skjermen, – en herlig multimediamaskin for presentasjoner.

Skulle vært rimeligere
Maskinen kan tilkoples dokkingstasjon, og fjernadministreres på linje med stasjonære PC-er med det medfølgende HP TopTools. Maskinen støtter DMI 2.0. Maskinen har sikkerhetsfunksjoner med passordbeskyttelse på flere nivåer.

OmniBook 7100 veier 4,5 kg med strømforsyning (4 kg uten), er 5,7 cm tykk og litt større enn et A4-ark i bredden og dybden. OmniBook 7100 leveres med Windows 95/98 eller Windows NT 4.0. Listeprisen er 36.800 kr med 3 års garanti, og vi så gjerne at denne solide og velkonstruerte maskinen var billigere.

+

 • Velutstyrt og solid
 • Høy ytelse
 • Stor, flott skjerm
 • Godt tastatur
 • Pekepinn og pekeplate
 • Gode administrasjonsprogrammer
 • Kostbar
 • Tung
 • Kategorier Poeng
  Pris: 1
  Portabilitet: 1,5
  Ergonomi: 6
  Ytelse: 6
  Utstyr: 5
  Nettverk/komm: 5
  Batterilevetid: 4
  Reisevekt: 4,5 kg
  Ytelsestest: 20,3
  Batteritest: 3 t 22 min
  Pris (eks.mva): 36.800

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse