HP Omnibook 2100

Annonse


HP OmniBook 2100

HP Omnibook 2100

OmniBook 2100 veier 3,5 kg med strømforsyning (3,1 kg uten), er 5,1 cm tykk, bred som et A4-ark, men 2-3 cm dypere. Det er altså ikke noen lettvekter for globetrottere HP her presenterer.

God ”spekk”
HP OmniBook 2100 er tynnere og lettere enn OmniBook 7100, og litt enklere utstyrt. Men “spekken” er slett ikke dårlig: 300 MHz Pentium II, 64 MB RAM, 4 GB harddisk, 24xCD-ROM og diskettstasjon (ikke samtidig), 128-bits NeoMagic 128XD grafikkort med 2 MB minne og 13,3 tommers skjerm med 1024×768 punkter.

Lyden kommer fra et Sound Blaster Pro-kompatibelt lydkort med innebygd mikrofon. Lydkvaliteten fra de innebygde stereohøyttalere kunne vært bedre.

Annonse


Varmt bytte
Maskinen er utstyrt med to Type II eller en Type III-kortplasser med CardBus for PCMCIA, og har infrarød overføring, USB-port og de andre vanlige utgangene.

Fleksibiliteten ivaretas av en multibrønn (hot swap) som enten kan huse den medfølgende CD-ROM- eller diskettstasjonen, eller en ekstra harddisk, Zip-stasjon eller DVD. De samme komponentene kan også brukes i andre OmniBook-er. OmniBook 2100 kan tilkoples portreplikator eller dokkingstasjon.

Tastaturet svikter
Tastatur-layouten er kompakt, selv om Enter-tasten er litt større enn de andre tastene. Piltastene er ikke skilt fra de øvrige tastene, og det er lett å komme borti Shift-tasten. Hele tastaturet svikter litt når du trykker på tastene. Tastaturet fungerer greit, men er ikke det beste vi har brukt.

Mens de andre HP-maskinene både har pekeplate og pekepinn, har OmniBook 2100 bare pekeplate. Den fungerer utmerket, og du kan velge mellom å klikke på de brede museknappene på håndleddstøtten, eller direkte på pekeplaten. Den 13,1-tommers skjermen er både lyssterk og lynskarp.

Fremragende
OmniBook 2100 leveres med Windows 95/98 eller NT 4.0, McAfee VirusScan, diverse sikkerhetsprogrammer og HPs fremragende nettverksadministrasjonsprogram HP TopTools. Maskinen støtter nettverksovervåkningsstandarden DMI 2.0.

OmniBook 2100 ekspederer grafikk svært raskt, og i ytelsestesten fikk den et meget bra resultat på 21,0. Batteritesten viste en levetid på 2 t 52 min, og maskinen støtter ACPI.

Levert med Windows 95/98 koster OmniBook-en 29.000 kr med 1 års garanti.

+

 • Rask
 • Fleksibel multibrønn med hotswap
 • Nettverkstilpasset
 • Mindre godt tastatur
 • Stor og tung
 • Kategorier Poeng
  Pris: 3,5
  Portabilitet: 3
  Ergonomi: 5
  Ytelse: 6
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 5
  Batterilevetid: 3
  Reisevekt: 3,5 kg
  Ytelsestest: 21,0
  Batteritest: 2 t 52 min
  Pris (eks.mva): 29.000