Fujitsu Lifebook

Annonse


Fujitsu LifeBook E330

Fujitsu Lifebook

LifeBook E330 veier 3,6 kg med strømforsyning (3,3 kg uten), og er hele 5,1 cm tykk. Omfanget for øvrig er omtrent som et A4-ark i bredden, men 3,5 cm dypere.

Inget stereo
Maskinen er utstyrt med en 233 MHz Pentium II-prosessor, 32 MB minne, 3,2 GB harddisk, 24xCD-ROM og diskettstasjon, Trident Cyber9388 grafikkort med 2 MB minne og 12,1 tommers TFT-skjerm med 800×600 punkter.

Et SoundBlaster Pro-kompatibelt lydkort med wavetable sørger for 3D-lyd fra stereohøyttalerne i forkant av tastaturet (selv om lyden ikke akkurat er HiFi). Maskinen har knapp for volumkontroll og innebygd mikrofon.

Annonse
Tilfredstillende
LifeBook E330 er utstyrt med to Type II- eller en Type III-kortplass med CardBus for PCMCIA-kort, en USB-port, trådløs overføring og andre porter. Fujitsu-maskinen kan tilkoples portreplikator eller dokkingstasjon.

Under batteritesten levde batteriet i 2 t og 48 min, og i ytelsestesten fikk maskinen et bra resultat på 15,2.

Sjeldent innslag
LifeBook E330 har en fleksibel design med to hot swap multibrønner i forkant. Venstre brønn inneholder vanligvis batteriet, men kan alternativt romme den medfølgende diskettstasjonen eller ekstra Zip-stasjon. Diskettstasjonen kan også tilkoplet eksternt via medfølgende adapter og kabel.

Høyre brønn skjuler CD-ROM-stasjonen, men kan i stedet til seg ekstra batteri, DVD-, Zip-, diskettstasjon eller harddisk, når de først plasseres i et adapter. To slike brønner er sjeldent på maskiner i denne prisklassen.

Feil størrelsesforhold
LifeBook-maskinen har et meget komfortabelt tastatur med god layout og stor Enter- og Backspace-tast. Tastaturet kan skråstilles. På den avrundede håndleddstøtten finner vi en Alps pekeplate med eget styreprogram. Du kan klikke direkte på platen i stedet for å bruke museknappene. Foran tastaturet er det en dvaleknapp, mens av/på-knappen er på siden av maskinen.

Den 12,1-tommers, TFT-skjermen fungerer greit, men virker litt liten i en såpass velvoksen mobil-PC. Lysstyrken kan reguleres med en knapp på siden av skjermen.

Fokus på sikkerhet
Fujitsu LifeBook E330 leveres med Windows 95/98 eller NT 4.0, og følges av en bunke med programmer:

PC Doctor, McAfee VirusScan, LapLink, administrasjonsprogrammet LanDesk Client Manager, samt diverse sikkerhetsprogrammer. Alle Fuji-maskinene blir levert med Word 97, og kan derved oppgraderes til Office 97 for en rimelig penge. Maskinen støtter DMI 2.0 og ACPI.

Lite vellykket design
Fujitsu-maskinen koster 17.400 kr med 3 års garanti. Det er en velutstyrt maskin til gunstig pris, men noen sider ved designet er mindre vellykket:

Fronten preges av utstikkende profiler, i stedet for å danne en avrundet kant når den lukkes. Knappen som låser lokket er fiklete, og adapter, CD-ROM og diskettstasjon føles svært spinkle når de skal håndteres.

+

 • Prisgunstig
 • Godt tastatur
 • To multibrønner med hot dock
 • Stor og klumpete
 • Liten skjerm
 • Kategorier Poeng
  Pris: 5
  Portabilitet: 2,5
  Ergonomi: 5
  Ytelse: 3
  Utstyr: 5
  Nettverk/komm: 4,5
  Batterilevetid: 3
  Reisevekt: 3,6 kg
  Ytelsestest: 15,2
  Batteritest: 2 t 48 min
  Pris (eks.mva): 17.400

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse