Tecra PC

Annonse


Toshiba Tecra 8000

Tecra PC

Toshiba Tecra 8000 består av flere modeller med litt forskjellige konfigurasjoner. Med den koksgrå toppmodellen som vi testet, savner du neppe en vanlig PC på pulten.

Soundblaster lyd
Vår Tecra 8000 var utstyrt med 266 MHz Pentium II, 64 MB minne, 6 GB harddisk, 24xCD-ROM og diskettstasjon (tilkoples eksternt via kabel). En 13,1 tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkters oppløsning drives av et 256-bits grafikkort med 2,5 MB minne.

I tillegg er det et SoundBlaster-kompatibelt lydkort med wavetable, 3D-lyd, innebygd mikrofon og ekstern volumkontroll. Høyttalerne ga akseptabel, om ikke akkurat beste lydkvalitet.

Annonse


Mye utstyr
Maskinen har integrert 56 Kbps-modem, slik at du ikke trenger noe PCMCIA-kort for å kople deg opp. Maskinen er for øvrig utstyrt med to Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus, trådløs overføring, USB-port, og video ut-port i tillegg til de andre portene.

Maskinen kan utstyres med to batterier samtidig (ekstra 8-timers batteri finnes), Zip-stasjon, DVD eller ekstra harddisk. Det er litt kronglete å sette modulene inn i brønnen. Tecra 8000 veier 3,3 kg med strømforsyning (2,9 kg uten), er 4,2 tykk, som et A4-ark i bredden, og litt dypere.

Toppscore
Maskinen leveres med Windows 95/98 eller NT 4.0. Vi brukte Windows 95. I ytelsestesten fikk Tecra 8000 et resultat på 20,4, – toppscore med 266 MHz prosessor. I batteritesten holdt batteriet i 2 t og 56 min, som er bra for en PII-maskin.

Skjermen er lynskarp og klar. Tastaturet har utmerket layout, bortsett fra at piltastene ikke er skilt fra de øvrige tastene. Tastene kjennes litt løse, men er en fornøyelse å bruke. Musepekeren styres med en AccuPoint-pekepinne og de to museknappene på den brede og avrundede håndleddstøtten.

Raskt nett
Maskinen kan tilkoples Toshibas vanlige dokkingstasjoner eller den nye Network Dock med innebygd 10/100 Mbits Ethernetkort.

Tecra 8000 støtter DMI 2.0 og følges av LanDesk Client Manager og andre programmer som ivaretar harddisksikkerhet, strømstyring med ACPI m.m. Listeprisen på 34.000 kr inkluderer 3 års garanti.

+

 • Høy ytelse
 • Lett, god skjerm og tastatur
 • Innebygd modem
 • Velutstyrt
 • Litt kostbar
 • Kronglete å bytte moduler
 • Kategorier Poeng
  Pris: 2
  Portabilitet: 3,5
  Ergonomi: 6
  Ytelse: 6
  Utstyr: 6
  Nettverk/komm: 6
  Batterilevetid: 4
  Reisevekt: 3,3 kg
  Ytelsestest: 20,4
  Batteritest: 2 t 56 min
  Pris (eks.mva): 34.000