Panasonic ToughBook CF45

Annonse


Panasonic Toughbook CF-45

Panasonic ToughBook CF45

Panasonic Norge har spesialisert seg på å levere støtsikre mobil-PCer. Testmaskinen Toughbook CF-45 er moderat motstandsdyktig, men rimeligere enn supertøffingene. Vi synes kanskje det er litt dristig å skrive ”Toughbook” på maskinen. Noen kunne jo ta det som en utfordring!

Leker gjemsel
Toughbook CF-45 gjemmer seg i et glatt, avrundet skall, men portene på baksiden er ikke beskyttet. Maskinen veier 3,3 kg med strømforsyning (2,9 kg uten). Toughbook er 5,4 cm tykk, bred som et A4-ark og 2,5 cm dypere.

Toughbook 45 ble levert med 233 MHz Pentium MMX-prosessor, 32 MB RAM, 4 GB harddisk, diskettstasjon og 20xCD-ROM (samtidig).

Annonse
Lyd og bilde
Et 128-bits grafikkort med 2 MB minne driver den 12,1-tommers TFT-skjermen med 800×600 punkters oppløsning.

Toughbook har SoundBlaster Pro-kompatibelt lydkort med ekstern volumkontroll, men mangler innebygd mikrofon. Stereohøyttalerne presterer ikke verdens beste lyd.

Oversiktlig
Maskinen rommer Type II eller en Type III PCMCIA-kort med CardBus, USB-port og infrarød overføring. Maskinen kan tilkoples portreplikator.

Tastaturet har oversiktlig layout. Tastefølelsen er ganske god, men hele tastaturet svikter litt når tastene trykkes inn. Foran tastaturet sitter lamper som tydelig markerer Caps Lock, batteristatus etc. Av/på-knappen sitter på siden av maskinen.

Ligger rundt middels
Til forskjell fra konkurrentene, har Toughbook 45 en presis styrekule med museknapper nedsenket i håndleddstøtten. For å forhindre problemer med rusk og rask, er styrekulen optisk styrt. Tastaturet kan ikke skråstilles. Den aktive skjermen er lys, og tilstrekkelig stor for vanlige arbeidsoppgaver.

Strømsparingen innstilles fra Set Up, og det er få alternativer. Vi fikk ikke justert den helt i samsvar med batteritesten. Batteriet utåndet etter bare 1 t 42 min, og maskinen rommer bare ett om gangen. Det er støtte for ACPI. I ytelsestesten fikk maskinen et middels resultat på 14,3.

Tøff, men dyr
Maskinen leveres bare med Windows 95 og verktøyprogrammet FirstAid.

Maskinen både har innebygget CD-ROM og diskettstasjon, og en god skjerm i en forholdsvis lett og robust innpakning. Selv om maskinen er tøff, synes vi at 23.900 kr (3 års garanti) er i tøffeste laget for Toughbook CF-45.

+

 • Både CD-ROM og diskettstasjon
 • Tåler røff behandling
 • Forholdsvis lett
 • Meget kort batterilevetid
 • Kostbar
 • Tykk
 • Kategorier Poeng
  Pris: 4
  Portabilitet: 3
  Ergonomi: 4
  Ytelse: 3
  Utstyr: 3
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 1
  Reisevekt: 3,3 kg
  Ytelsestest: 14,3
  Batteritest: 1 t 42 min
  Pris (eks.mva): 23.900

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse