Cartridge, Arne

Annonse


ISDN overtar Internett

Cartridge, ArneDette betyr antakelig at norske Internett-brukere har satt verdensrekord i ISDN-bruk.

ISDN størst
– Vi har tidligere hatt enkelt-dager hvor ISDN-trafikken har vært større enn den tradisjonelle telefontrafikken (PSTN) inn til våre noder, sier informasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Nextel til ITavisen.

– Men forrige uke opplevde vi for første gang at ISDN hadde overtaket målt i forhold til den samlede Internett-trafikken i hele uken. Derfor regner vi med at ISDN kommer ut som vinner for hele november måned.

Privatbrukere
Egentlig har ISDN lenge vært den mest populære aksessmetoden for Telenors internettbrukere, siden selskapet også har mange bedriftskunder som baserer seg på ISDN. Men det som har skjedd nå er altså at grunnfjellet i Internett-sammenheng, de 250 000 privatbrukerne som baserer seg på oppringt samband, også har vippet over på ISDN.

Markedsføring
Telenors aktive markedsføring av ISDN de siste par årene er nok hovedgrunnen til dette. Prismessig er det ikke noe dyrere å bruke ISDN enn det er å ha to analoge telefonlinjer, noe som også har vært med på å øke utbredelsen.

Og nettopp Internett-brukerne har vært en viktig målgruppe for Telenors ISDN-markedsføring. I mange andre land, både i Europa og resten av verden, er ISDN uforholdsmessig kostbar i forhold til analog telefoni.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse