IBM 560X

Annonse


IBM ThinkPad 560X

IBM 560X

ThinkPad 560X er litt mindre i omfang enn konkurrentene og bare 3,5 cm tykk. Vekten med strømforsyning er 2,4 kg. Hvis du nøyer deg med strømmen fra batteriet, slipper du med 1,9 kg.

Gode testresultater
I batteritesten varte Li-Ion-batteriet 3 t og 31 min. Maskinen rommer bare ett batteri om gangen.

Batteriet avgir strøm til en 233 MHz Pentium MMX, 32 MB RAM og 4 GB harddisk. Et 128 bits grafikkort med 2 MB minne tegner skjermbilder på en vakker 12,1-tommers aktiv TFT-skjerm med 800×600 punkter. I ytelsestesten fikk ThinkPad 560X resultatet 15,1, som er meget bra.

Annonse
Gled deg
Tastaturet i denne slanke maskinen er nesten like komfortabelt som et vanlig PC-tastatur, og ikke noe du trenger å grue deg for å bruke. Vanligvis foretrekker vi pekeplate, men vi hadde ingen problemer med å styre IBMs røde pekepinn med museknapper på håndleddstøtten.

ThinkPad 560X inneholder lydkort med wavetable, innebygd mikrofon, og innebygde høyttalerne med ekstern volumkontroll. De innebygde høyttalerne byr ikke akkurat på HiFi-lyd.

Må betale for CD
Maskinen er utstyrt for infrarød trådløs overføring, men mangler USB-kontakt. To Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus gir plass for modem-, GSM- og/eller ISDN-kort.

Ekstern diskettstasjon (tilkoples med kabel) er inkludert i prisen, men du må betale ekstra for IBMs eksterne CD-ROM-spiller (kabeltilkopling) med høyttalere, strømforsyning og PCMCIA-kort. Denne enheten veier et drøyt kilo.

Kan administreres
ThinkPad 560X støtter DMI 2.0, og kan tilkoples IBMs Enhanced portreplikator (2000 kr), men ikke dokkingstasjon.

Maskinen følges av nettverksadministrasjonsprogrammet Intel LANDesk Client Manager, strømsparingsprogram, en rekke praktiske verktøyprogrammer og Office-pakken Lotus SmartSuite 97.

Forførende boks
Du trenger ikke bagasjetralle når du skal frakte ThinkPad 560X til innsjekkingsskranken på flyplassen. Den mobile skjønnheten er forførende behagelig å bruke. IBM leverer nå mye kraftigere versjoner av denne maskinen, deriblant en 300 MHz-modell til 28.000 kr. Sjekk dem!

+

 • Superlett
 • Nydelig tastatur og skjerm
 • Lang batterilevetid
 • Høy ytelse
 • Rimelig
 • Ekstern diskettstasjon
 • CD-ROM er ekstrautstyr
 • Kategorier Poeng
  Pris: 4
  Portabilitet: 6
  Ergonomi: 6
  Ytelse: 3
  Utstyr: 2
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 4
  Reisevekt: 2,4 kg
  Ytelsestest: 15,1
  Batteritest: 3 t 31 min
  Pris (eks.mva): 22.000

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse