Gates, Bill NY2

Annonse


Gates: – Vi vinner!

Gates, Bill NY2Gates klaget på at saken har gitt konkurrentene mulighetene til å drive “snikskyting” mot selskapet, og har fått god hjelp når det er sitert fra utvalgt elektronisk post.

– Misbrukt e-post
– Etter hvert som våre vitner kommer i retten så vil du se at fakta ikke støtter myndighetenes påstander. Hittil har en misbrukt mange e-postmeldinger til å gi et galt bilde, fortsatte Gates i det som er blitt hans første offisielle kommentar til saken.

Kommentarene kommer dagen etter at det ble kjent at han forsikret Intels ledelse at det ikke ville bli noe søksmål mot Microsoft – men det var for tre år siden.

Vinner hva?
Gates sa også at han ikke forsto hva myndighetene kunne vinne dersom de fikk en fellende dom:

– Prisene på maskinvare stuper stadig nedover, og det er så sterk konkurranse når det gjelder programvare at prisene der også faller raskt. Bransjen har et tempo når det gjelder innovasjon, som gjør at monopol ikke er mulig. Ny teknologi kan endre konkurransesituasjonen i løpet av få måneder.

Vel 2000 aksjeeiere applauderte Gates etter talen, melder Associated Press. Microsoft har hatt 23 år med sammenhengende sterk vekst. Enkelte kilder mener databransjen står for omlag en fjerdedel av den økonomiske nyskapningen i USA.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse