Digital HiNote UP

Annonse


Digital HiNote VP 765

Digital HiNote UP

Etter at Compaq overtok Digital, er maskinen gått ut av produksjon. Det finnes fortsatt rimelige resteksemplarer av denne maskinen.

Skikkelig råtass
Råtassen HiNote VP 765 drives av en Pentium II 266 MHz-prosessor og leveres med 64 MB minne, og et 128 bits grafikksystem med 3D-aksellerator og 2 MB minne, men uten APG. Maskinen inneholder også to Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus, infrarød port for trådløs overføring og USB-kontakt.

I ytelsestesten presterer HiNote VP 765 et resultat på 18,3, og har derfor ingen problemer med å vise heftige presentasjoner på sin skarpe 13,3 tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkters oppløsning.

Annonse
Dårlig tastatur
Tastaturet er vi mindre fornøyd med. Tastene er forholdsvis flate, og det er lett å taste feil. Pekeplaten fungerer imidlertid utmerket, med museknapper på håndleddstøtten og eget program for justering av følsomheten.

Lyden håndteres med godt resultat av et lydkort med wavetable, innebygde stereohøyttalere og integrert mikrofon, men vi savner ekstern volumkontroll. Portene bak på maskinen skjules av et fast deksel. Maskinen kan låses slik at ikke uvedkommende får tilgang til harddisker etc.

Tunge reisekamerat
HiNote VP 765 er 5,5 cm tykk og veier 3,8 kg. Den er for “heavy” for hyppig reiseaktivitet, men ikke verre at maskinen fra tid til annen kan bæres til og fra bilen.

Digital-maskinen inneholder både 20x CD-ROM-spiller og diskettstasjon på en og samme tid. Alternativt kan den utstyres med DVD- eller Zip-stasjon, eller ekstra Li-Ion-batteri som er utstyrt med en praktisk ladnings-indikator.

Solid utstyrt
Batteritesten viste en batterilevetid på 2 t og 22 min. Det er bedre enn de andre kraftmaskinene, men likevel i korteste laget til reisebruk. Maskinen støtter ACPI, DMI 2.0 og kan tilkoples Digitals dokkingstasjoner og portreplikatorer. Nettverksadministrasjonsprogrammet ClientWorks er vedlagt maskinen.

Digital HiNote VP 765 er både solid, kraftig og velutstyrt. Den er forholdsvis rask, men ikke utpreget portabel. I juni ble den tilbudt for 28.900 kr, eller 35.500 kr med moms, inklusive modem, nettverkskort, bæreveske, 3 års garanti og valgfri Windows 95 eller NT 4.0. Nå kan resteksemplarer fåes billigere.

+

 • Høy ytelse
 • Konkurransedyktig pris
 • Både CD-ROM og diskettstasjon
 • Flatt tastatur
 • Dårlig vekt og ytelse
 • Kategorier Poeng
  Pris: 3
  Portabilitet: 2,5
  Ergonomi: 4,5
  Ytelse: 5
  Utstyr: 5,5
  Nettverk/komm: 6
  Batterilevetid: 2
  Reisevekt: 3,8 kg
  Ytelsestest: 18,3
  Batteritest: 2 t 22 min
  Pris (eks.mva): 28.900

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse