DELL Calitude CPI

Annonse


Dell Latitude CPi 266XT

DELL Calitude CPI

Amerikanske undersøkelser priser Latitude-maskinenes driftssikkerhet når de utsettes for harde prøver i brutale “torturtester”. Tøffingen Dell Latitude CPi er en attraktiv, kraftig og pålitelig reisekamerat, men kort batterilevetid reduserer aksjonsradiusen.

Visuell glede
Dell Latitude CPi 266XT er utstyrt med 64 MB minne og 4 GB harddisk, mens grafikken skjøttes av et 128-bits grafikkort med 2 MB minne. Den 13,3 tommers aktive TFT-skjermen presterer 1024×768 punkter og er behagelig for øynene. Tastaturet er utmerket og det samme gjelder pekeplaten på håndleddstøtten.

Maskinen inneholder en 20x CD-ROM-stasjon, som enkelt kan byttes ut med en medfølgende diskettstasjon eller et ekstra Li-Ion batteri. Alternativt kan diskettstasjonen tilkoples eksternt med en kabel. Maskinen får et minus fordi kabelen til den eksterne strømforsyningen festes på siden, i stedet for bak på maskinen.

Annonse
Mangler programmer
Latitude-maskinen inneholder en mikroskopisk mikrofon under skjermen, lydkort med wavetable og 3D-lyd, velklingende små stereohøyttalere på hver side, men ingen ekstern volumkontroll.

Her er også to ledige Type I/II PCMCIA-kortplasser med CardBus for installasjon av modem og nettverkskort, infrarød port for trådløs overføring og USB-kontakt.

Maskinen støtter DMI 2.0 og kan tilkoples nettverket via Dells dokkingstasjon eller portreplikator. Dell har ikke vedlagt sitt nettverksovervåkningsprogram OpenManage, og Latitude CPi mangler en samling av verktøyprogrammer, slik de fleste konkurrentene har.

Dårlig batteri
Det som i første rekke begrenser portabiliteten til Latitude CPi, er at batteriet trenger påfyll etter et par timer. Batteritesten viste en batterilevetid på 2 t og 2 min. Den beskjedne batterilevetiden er også grunnen til at Dell nå har inkludert et ekstrabatteri i prisen.

Derved dobles kapasiteten, selv om reisevekten også øker. Latitude CPi er 4,4 cm tykk, veier 3,3 kg og er derved en av de mest portable kraftmaskinene med Pentium II. Den er likevel for omfangsrik til å være fast følge for folk som konstant er på farten.

Trenger kommunikasjon
Latitude CPi er en prisgunstig maskin, men må utstyres med modem-/GSM-/ISDN-kort og eventuelt et Ethernet-kort, før den er klar for kommunikasjon. Den nye prisen på 23.000 kr inkluderer ekstrabatteri, bæreveske og 1 års garanti, gjør den likevel meget konkurransedyktig.

+

 • God ytelse
 • Tynn og lett
 • God ergonomi
 • Gunstig pris
 • Kort batterilevetid
 • Mangler modem
 • Få programmer
 • Kategorier Poeng
  Pris: 4
  Portabilitet: 4
  Ergonomi: 5
  Ytelse: 5
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 4
  Batterilevetid: 2
  Reisevekt: 3,3 kg
  Ytelsestest: 18,7
  Batteritest: 2 t 2 min
  Pris (eks.mva): 22.000

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse