Compaq Armada 3500

Annonse


Compaq Armada 3500

Compaq Armada 3500

Armada 3500 holder hus i et mørkegrått magnesium-chassis og er bare 3,6 cm tykk, bred som et A4-ark og 2,5 cm dypere. Magnesium er litt tyngre, men beskytter mye bedre enn plast.

Fest med multimedia
I likhet med de ultraportable konkurrentene ThinkPad 560 og OmniBook Sojourn har heller ikke Compaq Armada 3500 noen multibrønn for diskettstasjon eller CD-ROM.

Som på IBM-maskinen kan den medfølgende diskettstasjonen tilkoples eksternt, og som på HP-maskinen kan en multimediaskive festes under maskinen.

Annonse
Skiven har integrert strømforsyning, DVD-stasjon som også leser CD-ROM, stereohøyttalere med subwoofer og en brønn for diskettstasjonen, ekstra harddisk eller Zip-stasjon.

Ikke ultraportabel
Armada 3500 (2,2 kg uten strømforsyning) med MEU (1,1 kg), diskettstasjon (0,3 kg) og kabel 0,2 kg), veier totalt 3,8 kg og er 5,5 cm tykk. Det er ikke akkurat ultraportabelt, men som regel kan du greie deg med maskinen alene.

Armada 3500 er utstyrt med 300 MHz Pentium II, 64 MB RAM, diger 6,4 GB harddisk, 64-bits grafikkort med 2MB minne, 13,3 tommers skjerm med 1024×768 punkters oppløsning, 16-bits Sound Blaster Pro-kompatibelt lydkort, innebygd mikrofon og høyttaler.

Fungerer bra
På siden og bak maskinen finner vi to Type II eller en Type III PCMCIA-kort med CardBus, USB-port, infrarød overføring, samt alle de øvrige kontaktene. Foran tastaturet har maskinen av/på-bryter, dvaleknapp, innebygd mikrofon, ekstern volumkontroll og fire programmerbare taster.

Tastaturet har en utmerket layout med stor Enter- og Backspace-tast, og piltaster som er skilt fra de øvrige tastene. Tastaturet fungerer bra, selv om det hele fjærer litt når du trykker inn tastene. Pekepinnen midt i tastaturet betjenes med store knapper på håndleddstøtten. Den lyse, klare 13,1-tommers skjermen er utmerket.

Datakraft i overflod
I ytelsestesten oppnådde Armada 3500 en ytelse på 20,1. Det er et middels resultat for en 300 MHz maskin, men likevel datakraft i overflod for vanlig bruk. Armadaens svake punkt er batterilevetiden. Under ytelsestesten holdt den bare 2 t 9 min. En maskin som er skapt for hyppig reiseaktivitet, bør kunne fungere lenger.

Armadaen får pluss for eget strømsparingsprogram og støtte for ACPI, og et lite minus for den vesle fiklete strømpluggen. Maskinen leveres med Windows 95/98 eller NT, administrasjonsprogrammet Compaq Intelligent Manageability, støtter DMI 2.0 og har gode sikkerhetsfunksjoner.

Compaq Armada 3500 har en listepris på 28.800 kr med bæreveske og 3 års garanti. I tillegg kommer ekspansjonsbasen (2.200 kr) med DVD-stasjon og annet utstyr.

+

 • Fjærlett
 • Solid
 • Kraftig prosessor
 • Funksjonelt design
 • Diskettstasjon/CD-ROM er eksternt ekstrautstyr
 • Kort batterilevetid
 • Kategorier Poeng
  Pris: 3
  Portabilitet: 5
  Ergonomi: 5,5
  Ytelse: 5,5
  Utstyr: 2
  Nettverk/komm: 5
  Batterilevetid: 2
  Reisevekt: 2,7 kg
  Ytelsestest: 19,8
  Batteritest: 2 t 9 min
  Pris (eks.mva): 28.800

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse