Nokia 8810 kort

Annonse


Bruk mobilen som bank

Nokia 8810 kort

Teknologien forandrer hverdagen. Med Telias nye bankteknologi slipper du ikke bare køen foran skranken, du slipper sogar å være avhengig av tilgang til Internett.

Nytt SIM-kort
I samarbeid med Postgirot har Telias avdeling for mobil kommunikasjon – Department of the Future (DOF) – utviklet et nytt SIM-kort som gjør det mulig å gjennomføre sikre pengeoverføringer via mobiltelefon.

Det betyr at man betaler regninger, sjekker saldo, kontrollerer transaksjoner og sender tekstmeldinger. Det nye kortet har selvsagt alle SIM-kortets vanlige funksjoner, i tillegg til at det fungerer som et bankkort.

Annonse


Prøvekjøres
Foreløpig vil 100 mobilabonnenter få anledning til å teste systemet vederlagsfritt fra og med 1. desember. Det nye SIM-kortet erstatter Smart-Sec, som man ellers trenger for å benytte seg av muligheten til å betale ePostgiroer over bank og Internett.

Nå vil du få all data du trenger til å styre kontoene dine vist i displayet på telefonen. Dette står i grell kontrast til dagens mer tungvinte kontofonløsninger.

Kan utvides
Foreløpig har DOF ikke satt noen endelig dato for når systemet skal gjøres alminnelig tilgjengelig for Telias mobilabonnenter, men det vil skje i løpet av 1999, opplyser produktsjef i DOF, Fredrik Morast til ITavisen.

Han forteller også at teknologien i prinsippet kan utvides til å omfatte flere betalingssentraler. Men siden Postgirot har eierandeler i dette systemet er det ingen konkrete planer om noen slik utvidelse.