Best 8950

Annonse


BEST 8950

Best 8950

Best 8950 er ikke beregnet på sveklinger. Den 6 cm tykke maskinen veier 5,2 kg inklusive strømforsyning, og er bredere/dypere (35,7 x 27,5 cm) enn de fleste. Selv de som spiser anabole steroider, foretrekker bilen fremfor skuldervesken når de skal transportere Best-maskinen.

Ikke den kjappeste
Maskinen får sine krefter fra en 266 MHz Pentium II-prosessor, 64 MB minne og et 64-bits S3 Virge-grafikkort med 4 MB minne som også ekspederer 3D med godt resultat.

Best-maskinen er rask (18,4 i ytelsestesten), men likevel ikke den alle kjappeste 266-maskinen vi har testet. For et par tusenlapper ekstra, leveres maskinen med 300 MHz P II. Med 128 MB minnebrikker, kan minnet utvides til 256 MB!

Annonse
Gigantisk skjerm
Med Best 8950 på pulten trenger du ikke ekstern skjerm eller tastatur. Skjermarealet på den 15,1-tommers TFT-skjermen med 1024×768 punkter er nesten like stort som en vanlig 17-tommer. Tastaturet er utmerket. Regnearkbrukere elsker det separate talltastaturet! Pekeplaten med sine store, avrundede knapper er også komfortabel.

Inne i maskinen ligger en velvoksen 6,4 GB harddisk, diskettstasjon og 24xCD-ROM-spiller (samtidig). CD-ROM-en kan eventuelt byttes ut med en Zip- eller DVD-stasjon med MPEG-kort (3300 kr) eller. Diskettstasjonen kan byttes ut med ekstra harddisk.

Mye utstyr
Best 8950 har 2 USB-porter, dobbel kontakt for ekstern mus/tastatur, infrarød dataoverføring, kontakter for S-video ut og video inn, samt plass for to Type I/II eller en Type III PCMCIA-kort med CardBus.

Lydkortet ekspederer 3D og wavetable, men eksterne høyttalere gir nok bedre lyd enn de interne. Volum reguleres med hurtigtastene.

Imponerende
Maskinen er utstyrt med et ekstremt kraftig batteri som, til tross for strømkrevende prosessor og skjerm, ga en levetid på 4 t 2 min i batteritesten. Maskinen støtter ACPI.

Best-maskinen kan tilkoples portreplikator (1200 kr), men støtter ikke DMI 2.0. Nettverksadministrasjonsprogram medfølger ikke. Utvalget av verktøyprogrammer er beskjedent. Best 8950 er en imponerende maskin.

+

 • Stor og flott skjerm
 • Stort og godt tastatur
 • Lang batterilevetid
 • Kostbar
 • Stor og tung
 • Kategorier Poeng
  Pris: 1
  Portabilitet: 1
  Ergonomi: 6
  Ytelse: 5
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 6
  Reisevekt: 5,2 kg
  Ytelsestest: 18,4
  Batteritest: 4 t 2 min
  Pris (eks.mva): 40.200

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse