Josefine

Annonse


Norsk spill erobrer verden

Josefine

Dette har skjedd dels gjennom de egenproduserte spillene om Josefine, og dels gjennom oppkjøpet av Norsk Strek, som sitter med CD ROM-rettighetene til seriene om Mummitrollene for hele verden.

Europas beste?
Alt i alt har Pinjata produsert fire spill om kaninen Josefine og kameraten Sofus, og disse har solgt i mer enn 50.000 eksemplarer.

Det siste spillet med Josefine er nominert til beste europeiske dataspill for barn under høstens bokmesse i Frankfurt, opplyser markedssjef Ole Johan Lindø i Pinjata.

Annonse


Drar til det fjerne Østen
Dessuten har Pinjata fått Josefine oversatt til kinesisk. 5.000 spill er allerede utgitt og lisensinnehaveren i Taiwan står klar til å brenne et nytt opplag på like mange eksemplarer.

Spillet distribueres foreløpig bare i Taiwan. Men skulle Folkerepublikken Kina komme inn som et potensielt marked ligger det uante muligheter for Josefines føtter.

Trekker opp
Lindø regner også med at serien om Mummitrollene markedsføringsmessig vil trekke med seg Josefine. Begge seriene er møtt med interesse i Storbritannia, Sør Europa og Japan.

Utvikler jentene
Lindø forklarer noe av suksessen med at dette er spill laget på barns premisser. Barn kan sette i gang uten hjelp av voksne og man spiller direkte fra CD-ROMen uten at det foregår noen filoverføring til harddisken.

Spillet passer like godt for jenter som for gutter. Jentene får med andre ord utviklet sin datakyndighet med dette spillet. I tillegg løser man en rekke spennende oppgaver. Alt fra logiske oppgaver til regneoppgaver, puslespill og å lære barnesanger.

Norden er hjemme
Pinjata betrakter hele Norden som sitt hjemmemarked. En konsekvens er at spillene om Josefine er utstyrt med alle de skandinaviske språk, mens emballasjen trykkes på det lokale språket. Slik blir Josefine et lokalt produkt i hvert land, sier Lindø.

Pinjata har femten ansatte, mange med pedagogisk bakgrunn, og er Nordens største utvikler av egenproduserte dataspill for barn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse