Compaq Armada 7380 DMT

Annonse


Compaq Armada 7380DMT

Compaq Armada 7380 DMT

Denne velutstyrte maskinen er straks kommunikasjonsklar med sitt integrerte 33,6 kbps modem (kan oppgraderes til 56 kbps).

I svakeste laget
Armada 7380DMT har 266 MHz Pentium MMX-prosessor, 32 MB minne og en romslig 4 GB harddisk. Her er også 20xCD-ROM-stasjon som kan byttes ut med en medfølgende diskettstasjon eller ekstra harddisk.

Ytelsestesten ga maskinen resultatet 14,5, som er i svakeste laget for en maskin med 266 Mhz prosessor. Armada 7380DMT koster 25.600 kr, og leveres med 3 års garanti.

Annonse
Programmer tastaturet
Et 64 bits grafikkort med 2 MB minne tegner skjermbilder på den skarpe, 12,1-tommers TFT-skjermen med 1024×768 punkter. Musepekeren styres av en velfungerende pekepinn med knapper på håndleddstøtten.

Den ergonomiske kvaliteten svekkes imidlertid av et tastatur med “plastfølelse”, et minus for denne ellers så velutstyrte maskinen. Tastaturet har fire programmerbare taster, som f.eks. kan settes opp til å starte Word med et tastetrykk.

Trådløs overføring
Armada 7380DMT byr selvfølgelig også på lydkort med wavetable, integrert mikrofon, innebygde høyttalere og ekstern volumkontroll. På grunn av det innebygde modemet, står to PCMCIA-kortplasser med CardBus ledige.

Maskinen har trådløs overføring, men USB-port mangler. Maskinen leveres med en flott reiseveske.

Hva med batteri
I motsetning til andre Armada-modeller, har 7380DMT ekstern strømforsyning. Et avansert strømstyringsprogram medfølger, men maskinen støtter ikke ACPI.

Batterilevetiden ble målt til 2 t 43 min i TR-batteritest. Det er litt kortere enn vi hadde håpet for denne typiske reisemaskinen, som bare har plass til et Li-Ion-batteri om gangen.

Mye smart
Når Armada 7380DMT vender hjem fra sine reiser, kan den enten tilkoples Compaqs dokkingstasjon eller portreplikator. Maskinen støtter DMI 2.0.

Mange smarte funksjoner er innebygget. Compaqs Intelligent Manageability Software styrer sikkerhetsfunksjonene og forhindrer at uvedkommende får tilgang til harddisken hvis maskinen skulle bli stjålet.

Hvis vi greier å venne oss til tastaturet, vil vi gjerne ta med oss maskinen på tur. På kontoret kan vi jo bare kople til et eksternt tastatur.

+

 • Slank
 • God skjerm
 • Stor harddisk
 • Integrert modem
 • “Plasttastatur”
 • Middels ytelse
 • Kategorier Poeng
  Pris: 3
  Portabilitet: 4
  Ergonomi: 4
  Ytelse: 4
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 4
  Batterilevetid: 3
  Reisevekt: 3,2 kg
  Ytelsestest: 14,5
  Batteritest: 2 t 43 min
  Pris (eks.mva): 25.600

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse